21 Kasım 2010

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

ETLİ NOHUT YEMEĞİ


malzeme
  • 350 gr kuşbaşı koyun etti
  • 2 kase Nohut
  • 1 adet Kuru Sogan 
  • 3 tane domates
  • 1 tatli kasik kara biber
  • 1 tatli kasik kirmizi pul biber
  • 1 tatli kasik nane
  • 1 dis sarimsak
  • 2 yemek kaşık domates Salçasi
  • 2 yemek kaşık  tereyag
  • tuz
Hazırlanışı
  • Nohutları  bir gece önceden sıcak su da bırakıp bekletin.
  • Ben dödüklüde hasladim.
  • Bu suyu süzüp tekrar kaynar su ekleyerek hafif  haşlayın  etlede pisecekleri icin ve tekrar süzün.
  • Başka bir tencereye iki kaşık tereyagını ve dogranmış soganları kavurun.
  • Salçayı,pul biberi ,nane ve sarimsagida  ekleyin
  • Soganlarin üzerine kücük dogranmis  kuşbaşı etlerini çig olarak soganlara ilave edip karıştırın.
  • Etler hafif yumusayinca nohutları da üzerine koyun.
  • Tuzunu ve suyunu ayarlayıp devam pisirin etler ve nohutunuz lokumgibi oluncaya kadar
  • Afiyetler olsun.

10 yorum:

  1. ellerine sağlık eşimin en çok sevdiği yemeklerden biri...

    YanıtlaSil
  2. canım geçmiş bayramın mübarek olsun..
    nohut ise nefis..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ELLERINE SAGLIK CANIM ARKADASIM,,,
    SEVGILERIMLE GÜZEL BIR HAFTA DILIYORUM...

    YanıtlaSil
  4. bizimde bugun menumuzde bu vardi :)))
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  5. Harika olmus ellerinize saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  6. Hayır diyemediğim yemeklerden bir tanesidir bu.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık bende biraz daha farklısını yapıyorum gerçektende lezzitli oluyor kışın ne pişireceğim diye düşünenler için güzel bir altarnetif
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. Pek severim. Hele havalar biraz serinlerin haftada bir gün pişiririm. Pek güzel olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis olmuş.
    Yanında da pirinç pilavı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. etli nohut un mükemmel tarifini yapmışsın gülcan:) ellerine sağlık.. çok güzel blogun olmuş.devamlı takipçin olcam.izleyicin oldum bile:)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler