4 Aralık 2010

patatesli peynirli pogcalar


malzeme
  • 1 su bardak aycicek yag
  • haslanmis 4 tane patates
  • 1 kilo un
  • 1 tane yas maya (40 gramlik )
  • 1 su bardak süt
  • 200 gram beyaz feta peyniz
  • 2 tane yumurtanin sarisi
hazirlanisi
  • Patatesi haslayip  kabugunu soyun elinizle ezin.
  • Patatesin icersine yag ,ilik sütte mayayi eritin.
  • Tuz ve ununu yavas ekleyip yugurun.
  • Hamurununuzun üzerimi kapatip yaklasik yarim saat mayalansin
  • Peynirinizi küp ,küp dilimleyim .
  • Hamurda küyük toplar yuvarlayin üzerlerine peynirlari bastirin.
  • Yumurta sarisina 2 yemek kasik süt katip cirpin ve pogcalarin üzerine sürün.
  • 175 derece üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin.

9 yorum:

  1. selam Gülcan cığım
    çok pratik bir poğaça yapmışsın ellerine sağlık ayrıca hamurun içeriğine bakılırsa hemencecik bayatlamayan bir poğaça
    afiyetle canım

    YanıtlaSil
  2. ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK. HAYIRLI GECELER.

    YanıtlaSil
  3. of of of bu ne güzellik böyle, ellerine kolların sağlık :)) öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. ✿Olá, amiga!
    ✿✿ ܓܓ Isso é tudo de bom!!!
    ܓܓReceita apetitosa.
    ✿ ܓܓ Bom fim de semana!
    Beijinhos.
    Brasil✿
    ܓܓ ✿

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar canim, ellerine saglik, karli buz gibi havada bu pogacalar cayin yanina bir güzel olurki.
    Nefis olmuslar, sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. cok süper gidiyorsun gülcancim basarilar,paylasim icin de tesekkürler

    YanıtlaSil
  7. Harika gorun uyorlar
    Ellerine saglik
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  8. mmmmmmmmmmmm......deliziosi!!!!!!

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler