Fırında Hamsi Kızartma
malzeme
- 1,5 kilo hamsi
- 1 su bardak misir unu
- 1 su bardak un
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 tatli kasik tuz
- 2 tane limon
- Ben hamsilerin kafalarini kopattip iclerini ve kilciklarini cikarttim.
- Derin bir legenin icersine su koyup yikadim taki berrak bir suyu oluncaya kadar baliklari bu arada inciltmeden yikayin.
- 2 hamsiyi bir birlarine yapistirip unla misir unu ve tuzu karistirin .
- Hamsileri unlu tabagin icersine batirip cikartin bir sallayin.
- Yagladiginiz tepsinin üzerine hamsilerinizi siralayin.
- Ben tabanina firin kegidi kullandim .
- Yagin diyer yarisini hamsilerin üzerlerine gezdirin.
- Limonlari incecik yuvarlak dilimleyip hamsilerin üzerlerine siralayin.
- Önceden isitilmis 175 derecede üzerleri pembelesinceye kadar pisirin.
- Ben yaninda salata ve tursu ile servis yaptim.
OHHHHHH MİS GİBİ KOKTU ELLERİNE SAĞLIK,SÜPER GÖRÜNÜYOR.
YanıtlaSilbol yesıllıklı salata yanına bırde valla canım cektı:)
YanıtlaSilCanım, fırnda hamsi çok güzel görünüyor. Hem kızartma olmadığı için daha sağlıklı bence. Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilCanim nefis görünüyor ellerine saglik, cok seviyorum ama ben balik elleyemiyorum.
YanıtlaSilSagolsunlar komsular yapinca veriyorlar...
çok güzel görünüyor.. tek tek kızartma derdide yok.. bir dahaki sefere böyle deneyeceğim bakalım..
YanıtlaSilMuhteşem olmuş, olsa da yesek, ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilsevgiler
ımmm nefis salatayla ne güzel gider
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Canım,
YanıtlaSilharika görünüyor. Yağda kızartmadansa böylesi daha güzel. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
nefisssss:))
YanıtlaSilbayılırımm bayılırıımm:))
ellerine sağlık canımm..
sevgiler..
harika görülüyor tam bana göre:)
YanıtlaSilellerine saglik canim