tabani icin malzemeler
- 200 gram un
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 75 gram margarin
- 75 gram seker
- 1tane vanilya sekeri
- 1 tane yumurta
- Hamurunu iyicene yugurup yaglanmis kaliba elinizle esit sekilde yerlesririn esit bir sekilde düzeltilir
- Yuvarlak posta kalibin cemberi ve tabanina yerlestirin.
Ic malzeme
- 950 gram mager cuark (( labne peyniri ))
- 150 garam seker
- 4 tane yumurta
- 1 tanavanilya sekeri
- yarim limon suyu
- 100 ml süt
- 60 gram peynir pasta mayasi
- ilk önce yumurtalari sarilarin dan akini ayilir
- Yumurta beyazlari 2 kasik toz sekerle mikserlen cirpilir .
- cuark ve yumurta sarisi ,toz seker ,vanilya sekeri ,süt , limon kabugu rendeleyip cirpin.
- Sonra diyer malzemeler teker teker katip icene cirpin.
- Hamuru yerlestirdiginiz kalibin icersine hazirladiginiz kivami dökün.
- 175 derece pisme süresi 70 dakika firindan cikinca sogumaya birakin
- Cok hafif nefis bir pasta yilbasinda hazirladim.
- Bu tarifi borcamdada pisire bilirsiniz .
- Üzerine mandalina veya sisne döseyip firina sürebilinir,
ÜÜÜÜffff harikaa olmus Gülcan bu ellerine saglik,bende dün mandalinalisini yaptim ama resim cekmeye kalmadi :(
YanıtlaSilEn sevdigim pastayi yapmissin canim benim... Maalesef bu pastanin özelligi bu, önce yükselip, neredeyse kaliptan tasiyor, sonra da puf diye sönüyor... Ama lezzeti sahane degil mi? Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım.pek leziz görünüyor.sevgiler kocaman ve taa yürekten...
YanıtlaSiloy oy oyy ne güzelde kabarmis öyle MasAllah :) nefisss görünüyor..ellerine emegine saglik canim..sicacik sevgilerimle..
YanıtlaSilHarikaaa gorunuyor ellerine saglik harika olmus.
YanıtlaSilSefa
Muhteşem görünüyor bu kadar kabarmasının sebebi peynir mayasımı acaba Yapan elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilÇok güzel kabarmııııııııış ben mikrodalgada yaptığımdan kabarsada çabuk sönüyor yinede çok leziz oluyor:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ellerine sağlık olsun..
YanıtlaSilmutlu yıllar dilerim..
Merhaba; iyi yıllarrr..pasta veya kek diyeyim çok lezzetli görünüyor,elllerine sağlık...sevgilerrrr...
YanıtlaSilMuhteşem görünüyor ama ben peynir pasta mayasına takıldım. Acaba Türkiye'de bulunan bir şey mi? Galiba o olmadan yapmak mümkün olmaz
YanıtlaSilennnnnnnnnnnn sevdigim pasta
YanıtlaSilhmm lecker ;)
Sevgili Gülcan görsele de tarifede bayıldım ama biraz aklım karıştı. Bildiğimiz cheesecake e benziyor ama cheesecakete labnenin suyunu dahi süzüyoruz çatlamasın diye sen süt koymusun. Bu kadar kabarmasındaki püf nokta peynir mayasından mı acaba.sevgiler funda
YanıtlaSilaman Yarabbi bu nedir böyle:)) elinize sağlık. çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilyazdığınız tatlı yorum için çok teşekkürler. yine beklerim :)
bende size mutlu umutlu hayırlı afiyetli bir yıl(lar) diliyorum...
eline sağlık gülcan,enfes görünüyor,fırına elini sokup yiyesi geliyor insanın :)sevgiler...
YanıtlaSilbende käsekuchen yapiyorum ama az evvel tarifi bulamadim,burda peynir mayasi kullanmissin,ilk kez gördüm,suan evde yok acab onsuz bu ölcülerle mi yapsam yoks baska bir tarifinimi denesem,bakalim...
YanıtlaSilAma bu maya nerden aliniyorki
YanıtlaSillmanyada tüm pasta malzemelerinin bulundugu tezgahlarda bula bilirsiniz.
YanıtlaSil