25 Şubat 2011

ARPACIK PİLAVI

ARPACIK PİLAVI

malzeme
  • 500 gramlik arpacik makarna
  • Yarim su bardak haslanmis misir
  • 2 yemek kasik tere yagi
  • 1 dis sarimsak
  • 1 tatli  kasik tuz
  • 1 tatli kasik sebzeli cesni
  • 6-7 yaprak taze nane
  • 3-4 sap taze maydanoz
  • 2 su bardak tavuk suyu
  • 1,5 bardak su
hazirlanisi
  • Nane ve maydanozu ayiklayip yikayip dograyin.
  • Tencerede tere yag eriyince arpacigi icersine katip hafif kavurun.
  • Suyunu ve et suyunu ilave edin üzerine .
  • haslanmis misir ve sarimsaginida üzerine ezip katin.
  • Baharat ve dogradiginiz maydonoz karisini üzerine katip karistirip ocagin altini kisik ayara alin.
  • Yavas yavas pissin suyunu cektiten sonra yaklasik 5-7 dakika dinlensin alti kapali bir sekilde .
  • Ben konserve misir kullandim 1 doze yikayip icersine kattim .
  • Afiyetler olsun .

9 yorum:

  1. Merhaba Arpacık pilavı deyince acaba arpacık ne acaba dedim Arpa şehriye hiç aklıma gelmedi:)) ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli grünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı cumalar, ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik canim benim... Uzun zamandir yapmadim bu pilavi.. Özlemisim valla, fotografi görünce anladim... Sevgilerimle, mutlu hafta sonlari...

    YanıtlaSil
  5. HARIKA GORUNUYOR CANIM
    AFIYET OLSUN
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım ellerine sağlık arpacık makarna tel şehriye sanırım?

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyorlar canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. canımm ellerine emeklerine sağlık:) değişik bir pilavmışş:))

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler