malzemeler
- 6 tane kabak
- 1,5 su bardak bulgur
- 1 tane sogan
- 2 dis sarimsak
- taze nane
- taze maydanoz
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- yarim limon suyu
- tuz
- karabiber
- 2 tane domates ((rendelenmis hali))
- 1 tane tavuk gögsü
- Tavuk gögsünü haslayin önceden.
- Bulgur ,maydanoz ve naneyi ayiklayip dograyin.
- Sogani icersine incecik dograyin.
- Domatesinizi kabugunu soyup rendeleyin.
- Tavuk etinizi kücük dograyin baharat,salca limon suyu ve tuzunuzuda katip karistirin iyice.
- Kabaklarinizi üst kismini kesip icersini tatli kasik ile cekirdek kismini cikartin.
- Harcinizlan icersini doldurun.
- Üzerinde kestiginiz kabagi kapak olarak kapatin üzerlerine.
- Tencereye siralayin dolmalarinizi .
- Sadece 2 bardak su ve tuz hafif koymaniz yeterli .
- Dolmanizi orta ateste yavas pisirin.
Çok severim kabak dolmasını
YanıtlaSilNefisss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
tavuk kabağa çok yakışıyor güzel ve lezzetli bir yemek olmuş bu kabağın görüntüsünede bayılıyorum ellerine sağlık canım sevgilerimle
YanıtlaSilBu kabağı hiç denemdim ama bizim burada bolca var,ellerine sağlık en kısa zamanda deneyeceğim...
YanıtlaSilnekadar seker sey bunlar bayildim görünümüne illaki tadida cok güzeldir
YanıtlaSilellerine saglik