28 Mart 2011

irmik helvasi bademli

irmik helvasi bademli
  • 3 su bardak irmik
  • 2 yemek kasik un
  • 2 su bardak toz şeker
  • 300 gr tere yag
  • 2 su bardak süt
  • Badem  üzerine
  • 2,5 su bardak su
  • Süt ve su yunuzu bir tencerede kaynatin.
  • Derin bir teflon tavada yag eriyince irmik ve unu katip kavurun orta hateste yavas ,yavas tahta kasikla karistirarak.
  • Pembelesince kabuksuz bademinizin icersine katip seker  ilave edip hizlica bir karisririp kanar sütle su karisimini irmigin üzerine ilave edin.
  • Ayni zamanda yavas ,yavas bir taraftan karitirin sürekli olarak .
  • Ocagin alti kapatin tavanizin kapagini kapatip yaklasik 4-5 dakika dinlenmeye birakin.
  • Dondurma kasigi ile yuvarlak seklini verip üzerlerine birer tane badem yerlestirin .
  • Bu ne fis helvayi mutlaka denemelisiniz .
  • Afiyetler olsun.

8 yorum:

  1. ellerine sağlık Gülcan irmik helvasını çok severim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Selam Gülcancığım
    helva topları pek güzel görünüyorlar bende çok severim ama irmiğin içine un hiç katmamıştım unla irmik bir olunca tadı dahamı güzel oluyor canım
    şekillendirmek için de sanırım dondurma kaşığı kullanmışsın bende öyle yapıyorumda:))
    afiyetle canımcığım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerien saglik ahrika gorunuyor

    YanıtlaSil
  4. Gülcannnn... Bunlar cok leziz görünüyor... Tam da sevdigim gibi, nemli... Ellerine saglik canim benim...

    YanıtlaSil
  5. Gülcannnn... Bunlar cok leziz görünüyor... Tam da sevdigim gibi, nemli... Ellerine saglik canim benim...

    YanıtlaSil
  6. blogerlerin kapanması yüzünden aarkadaşlarımın harika tariflerini göremedim ne güzel tarifler var ellerine sağlık Gülcancım irmik helvasına un koymuşsun mutlaka güzel olmuştur inşallah bu güzel helvayı deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  7. sunumun harika olmuş
    eline sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Top top ne sirin olmuslar bunlar Gülcan. ellerine saglik.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler