25 Mart 2011

Nefis Bir Yagli cörek tarifi



Malzemeler:






Yapılışı:


  • Un , süt,maya ve tuzla elleyip  yapışmayacak yumusak  sertlikte bir hamuryugurun.
  • Yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin
  • 6 bezeye ayirin hamurunuzu .
  • Tere yaginizi eritin.
  • Her bezeyi oklavayla acip rulo yapin börek yapar gibi.
  • Sonra yaklasik 5 dakika bu sekil bekletin hamurlarinizi.
  • Bu hamurlari tekrar açin  yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katlayin.
  • Diyer hamuruda ayni islemi yapip  aralarina erimis tere yagdan fircayla sürün
  • 2 acilmis hamuru üst üste koyup tepsi büyüklügünde acin .
  • Üzerine yumurta sürün ve firinda orta isida pisirin . 
  • Bu yagli cöregi arkadasim Meryem ablamin evinde yapip pisirdi .
  • Kadinlar bir aradaydik gün vardi. 

5 yorum:

  1. Harika görünüyor yağlı ama kimin umurunda olsada yesem ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. yanina da cay,ben de mi yapsam bugün acaba eline saglik

    YanıtlaSil
  3. Sevgili kardeşim,
    çörekler nefis olmuş,
    haftasonu kahvaltıları için de çok güzel bir seçenek,eline sağlık,
    sevgiler,
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  4. ben bu nefis cöregi denemek istiyorum ama ikisini üst uste koyup acin demisiniz ozaman bu alti bezeden 3 tepsimi cikiyor

    YanıtlaSil
  5. birde rulo kismini ve kenarlarini icine kapatip ust uste getirip diger ikinci hamuruda öyle yapip ust uste koyupmu aciyoruz ve ikinci hamuru üst uste koymadan kapattigimiz yerlere tereyagi suruyormuyuz aydinlatirsaniz sevnirim anlayadim simdiden tesekkürler

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler