malzeme
- 6 tane yumurta
- 1 su bardak un
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak ay cicek yagi
- 1 tane vanilya sekeri
- 4 yemek kasik hashas
- 1 tane kabartma tozu
- 1 su bardak toz seker
- 3 su bardak toz seker
- 4 su bardak su
- ceyrek limon
- ilk önce yumurta ve toz sekeri cirpin.
- Un ,irmik vanilya sekeri ,yag ,hashas ve kabartma tozunuda ekleyip devam cirpin.
- Bir tarafdan sebetini kaynatin ve ilimaya birakin.
- Tatli da serbette ilik olmali serbetini üzerine dökerken.
- Serbetini dökmeden önce kürdanla hertarafina kürdani sokup cikartin.
- Serbetini daha kaolay ceksin dengeli diye
- Ben hindistan cevizi kullandim üzerine.
- Servis yaparken üzerine hindistan cevizi
hımm çok guzel görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgilerrr
ellerine sağlık Gülcancığım,şerbetli tatlıların yeri bir başka..
YanıtlaSilCanım bayılırım haşhaşlı revaniye ellerine sağlık öpüyorum.
YanıtlaSilGülcanım ben köfte tabağını yanında da tatlı tabağını alıp gidiversem:)))
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş çıtır çıtır her lokmada ağıza gelen lezzet bayılırım haşhaşa
sevgiler
Yerken ağıza çıtır çıtır gelen haşhaşa bayılırım. Harika görünüyor, ellerine sağlık, güzel dileklerin için de teşekkürler. Sevgiler...
YanıtlaSilGülcancigim bizim de sevdigimiz...mutfagimizda hep pisen bir tatlidir...pek hafif olur, ellerine saglik, sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
kesinlikle nefis görünüyor. bir kez haşhaşlı kek ypmıştım tadına bayıldım. eminim revanide daha güzel olmuştur.ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsoguk soguk ne güzel olmustur,eline saglik
YanıtlaSilCanım revanin nefis görünüyor.Ne güzel çıtır çıtır.
YanıtlaSilBu arada efelek otunu sormuşsun.Aktarlarda bulabilirsin canım.
Sevgiler;