29 Mayıs 2011

rhabarber`li Kek ((( türkce ismi ravent olarak ceciyor ))))))

rhabarber`li  Kek    Türkce ismi ravent olarak geciyor



malzemeler
  • 200 gram margarin
  • 200 gram toz  pudra seker
  • 300 gram un
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 tane tam yumurta
  • 2 tane yumurta sarisi
  • 1 yemek kasik limon suyu
  • Rhabarber
hazirlanisi
  •  Önce ince kabugunu soyun Rhabarber`nin  cok kolay soyuluyor .
  • Margarinle beraber sekeri cirpin.
  • 4 yumurtanin 2 beyazini ayirin  kullanilmiyor
  • 2 yumurta beyazi 4 yumurta sarisi nida ekleyin margarinin üzerine devam cirpin.
  • Limon suyunu un ve kabartma tozunuda ekleyip tellen cirpin.
  • Dilimleyin kabugunu soyduktan sonra rhabarberi be kekin üzerine siralayin.
  • .175 derecede firinda pisirin.
  • Bu sebzeden isterseniz recel ,corba,tatlilar vaya pasta kek hazirlaya bilirsiniz cok saglikli bol vitaminli bir sebze .
  • Almanyada 150 yildir mutfaklarda kullaniliyor.
  • Almanlar tas devrinden gelen bir sebze oldugunu söylüyorlar.
  • Zayiflatir ve cildi yeniler
  • Sağlıklı hazırlanmış: potasyum, kalsiyum, demir, magnezyum, A, B ve C vitaminleri icerir bolca
  • Afiyetler olsun

18 yorum:

  1. Kek nefis görünüyor canım benimde Bu rhabarber nasıl bi şey acep ola :)

    YanıtlaSil
  2. ben bu sebzeyi ilk defa duyuyorum acaba türkiyede var mı?eline sağlık canım..tadını çok merak ettim..

    YanıtlaSil
  3. Selam canim bu bir sebze türünden eksimsi bir lezleti var .Türkiyede bu kadar sifa ve vitamin dolu bir sebzeden yoksa muhakkat tohumundan getirmeliyiz .Tatlisida nefis oluyor .

    YanıtlaSil
  4. Elelrine sağlık canım. Ben doğu anadoluda görev yaparken uşgun dedikleri bir ot vardı. Yayla muzu da derlerdi. Bu mevsimlerde olur fazla sürmez. Aynı bahsettiğin rhabarber'e benziyor. Dış kabukları soyularak yeniliyor ama ben hiç tatlısının yapıldığını görmedim. Değişik bir tadı olmalı kekin içinde. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyor ellerine sağlık.bende merak ettim rhabarberi belki türkiyede başka bi isimle biliniyordur.

    YanıtlaSil
  6. Rhabarberin ne olduğunu ben de çözemedim ama kek gerçekten nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bende ilk kez duydumm...Türkiyede hiç denk gelmedimm ben şahsen..Ama kek harika ötesi görünüyorrrr ellerine sağlık olsunn tatlımm..Kocaman sewgilerrrrrr

    YanıtlaSil
  8. Türkce ismi ravent olarak geciyor internetten arastira bilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. ilk defa duydum ne değişik türkiyede varmıdır ellerine sağlık gülcanım kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Canım; çok güzel ve lezzetli olduğu kesin, ellerin dert görmesin..Kocaman öptüm...Sevgilerrrr...

    YanıtlaSil
  11. hollandadada cok kullanilir rabarber denir ben turkcesini isgin diye biliyorum, daha once ben de yapmistim rabarberle kek, normal elmali kekin tarifinden, uzerine elme yerine rabarber koymustum gercekten de cok guzel olmustu herkese tavsiye ederim, hatta hollandada recelini yapanlar da var, hatta seker ve suyla kaynatilip suzup, buzdolabina koyup, yaz sicaginda guzel icebileceginiz icecek bile yapabiliyorsunuz

    YanıtlaSil
  12. Yıllar önce BBC'de görmüştüm. Ama bizim buralarda olmadığı için ne olduğunu anlamamıştım ve çok merak etmiştim. Sonra tesadüfen gördüm internette. Ravent ve ısgın mış Türkçe'deki adı. Çok merak ediyorum tadını, bulsam hemen alacağım. Kek nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. türkçe da UÇKUN doğu anadolu da yetisyor

    YanıtlaSil
  14. Yüzünden gülücük, kalbinden sevgi, bedeninden sağlık, çevrende dostluk, ömründen huzur ve neşe eksik olmasın kandilimn mübarek olsun canım..

    YanıtlaSil
  15. Vişne peltesinde ravent nedir diye sordum bloğu gezerken cevabını aldım.Çok lezzetligörünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. bunu denemek cesaret ister ya bravo cesaret etmissiniz:)

    Üc saat aramiz varmis :) uzak sayilmayiz

    selamlar

    aynurdantarifler

    YanıtlaSil
  17. bu keki tuzlu,mesela prasa ile yapsam nasıl olur,burada raven görmedim'ki.

    YanıtlaSil
  18. Daglarda buyuyor erik gibi hoşafida super

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler