13 Eylül 2011

mantarli bulgur pilav


malzemeler
  • 200 gramlik mantar konsevesi tazesi varsa daha iyi olur
  • 3 su bardak bulgur
  • 4 tane domates
  • 2 sap maydanoz
  • tuz
  • 1 tatli kasik aci biber salcasi
  • 2 sis sarimsak
  • 1 cay kasik kara biber
  • 3 yemek kasik tere yag
hazirlanisi
  • Tencereye yagi katip eriyince mantarin suyunu süzdürüp icersinde kavurun .
  • Domateslerin kabuklari  soyup küp ,küp dograyin tencerenin icersine .
  • Bulguru katip kaynarmis 4 bardak su ilave edin tencereye .
  • Maydanoz ,salca  ve sarimsagida dograyin  icersine .
  • Baharat ve tuzunuzuda katip bir karistirip en düsük ayara getirin ocagi  4-5 dakika sonra kapatip tencerede dinlenmesini sagliyin.

10 yorum:

  1. mantar yemiyorum ama bulgur pilavını çok severim.ayrıca görüntü süper canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bulgur pilavını pirinç pilavına tercih ederim her zaman. Hele böyle mantarlı olanını çok daha fazla severim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. bulgur pilavı nasıl olursa olsun yerim ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik Gülcanim... Seni arayamadim, kusura bakma... Sana bahsettigim durum....?? Ilk firsatta arayacagim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. çok lezzetli görünüyor edeşım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. nefis gözüküyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım benim mantar ve bulgur bayılırım

    YanıtlaSil
  8. Bulgur pilavını çok severim ama hiç mantarlı denemedim eminim çok lezzetli olmuştur ellerinize sağlık...sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. mantarid a cok sev erim bulgur pilavinida, ikisi birbirine cok yakismis
    Elelrien saglik canim
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  10. Bulgurla olan hic bir seyi sevmem ama bu güzel olmus ellerine saglik

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler