malzemeler
- 250 gram tere yag
- 1 paket taze kadayif
- 1 kase ceviz
serbeti icin malzeme
- 2,5 bardak su
- 2,5 bardak toz seker
- 4-5 damla limon suyu
hazirlanisi
- Kadayifim vakumluydu 5 dakika önceden buzdolabindan cikarttim derin bir kabin icersince tellel olmasi lazim.
- Tere yagi eritin harmanlanmis kadayiflarin üzerine gezdirin elinizle bastirmadan züm kadayifa yidirin yagi .
- Cevizinizi dise dokunur sekilde rondadan gecirtin ben biraz daha böyük kiydim.
- Tere yagli kadayiftan bir tutam avcunuza alip icersine cevizinizden koyup sIkIca basirin avuc icinizde ve tepsiye siralayin kadafiniz biten deyince .
- 175 derece firinda üzerini nar gibi kizaran deyince pisirin.
- Serbetinizi hazirlayin Tatliniz firindan cikinca sogusun serbetinizi ilik dökün üzerine .Ben antepfistigi özerlerine döktüm .
- Cok güzel bir tatli afiyetler olsun.
çok sevdiğim bir tatlı:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilYine enfes bir tatli.ellerine saglik.sevgiler,
YanıtlaSiltatlilar her daim gulcandan.cok nefis gorunuyorlar hayatim.ellerine saglik.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık sıcak sıcak canım çekti sağlıkla kal..
YanıtlaSilagzim sulandi inanki ;) ellerine saglik gülcancigim...
YanıtlaSilBende iki gün önce yaptım. çok severim.eline sağlık..
YanıtlaSilo cevizin dişe dokunur halde konulması yok mu bayılırım..fazla çekince tadı kalmıyor...:)her zaman ki gibi çok güzel ..ellerinize sağlık..sevgiler:)
YanıtlaSilçok seviyorum şu mereti. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Bayılırım kadayıfa ellerine sağlık.Nefis görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilGülcancigim kadayif dolman enfes görünüyor..Ellerine saglik canim
YanıtlaSilSevgiler
Kadayıf dolmanızı denedim. Harika oldu. Esimin favori listesine girmeyi başardı :))))
YanıtlaSil