malzemeler 4 tepsi pizza icin
- 2 tane konserve mantar
- yarim kilo kasar
sosu icin malzeme
- 2 tane kabugu solulup dogranmis domates konservesi
- 2 tane kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 tutam tuz
- 1 tutam yikanip ayiklanmis maydanoz
- 1 tatli kasik kekik
- yarim yekek kasik domates salcasi
- 1 su bardak su
hamuru icin malzeme
- yarim su bardak aycicek yag
- 1 yemek kasik tuz
- 1 tatli kasik toz seker
- 1 tane yas maya ((40 gramlik ))
- 1 kilo un
- aldigi kadar ilik süt ((unun üzerine yavasca hem yugurup süt ilave edin .yumusak bir hamur olsun.))
hazirlanisi
- Ilk önce derin bir kabin icersinde yag ,tuz ,seker ,maya ,ve yarim su bardak ilik süt katip mayayi eritin elinizle .
- Sonra hamurunuzu yugurun unun üzerine yavasca süt kadarak yumusak bir hamur yugurun .
- Yarim saat mayalanmaya birakin üzerini kapali bir sekilde
- Rondoya sarimsak ve sogani soyup salca domates sosunu maydanoz ve yagida katip mikserden gecirtin soganlar görülmeyinceye kadar.
- Suyuda katip bir karistirin .
- Tepsinize bir firin kegidi yerlestirin 2-3 damla yag damlatin kolay acilsin diye .
- Hamurunuzu 4 beze yapin bir bezeyi acin firin tepisinin büyüklügünde.
- Sosunuzdan diyer 3 tepsiye yetecek sekilde kullanin.
- Sosunuzu yayin hamurun üzerine .
- Kasarinizi da sepileyin sosun üzerine.
- Mantarlari kasarin üzerine koyun .
- Firinin orta kismina 175 derecede pisirin .
- Afiyetler olsun .
mantarı çiğ bile yiyebilirim..o kadar çok severim ki..pizza da nefis görünüyor..sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglık canım pızzaya kı
YanıtlaSilm hayır dıyebılir..
Tarifler çok iştah açıcı harika görüntülerde öyle.. siyah bir şablon yemek bloguna bu kadar mı yakışır çok beğeniyorum..
YanıtlaSilTeşekkürler yorumlar için..
Eğer uygun görürsen istediğin bir tarif almaya geldim çok mu yüzsüzüm :)hakkını helal et.
Pizza nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Nefisssss
YanıtlaSilEllerine sağlık
Baya bir bir süt kullanmışsındır. Hiç su yok mu ?
Sevgiler
bende çok severek yapıyorum mantarlı pizzayı:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım:)
gülcan hanım tarifler hepside birbirinden leziz hele mantarlı pizza yı dahada çok sevdimellerine saglık sizlere afiyet olsun
YanıtlaSilgülcancım
YanıtlaSilgene döktürmüşsün canım
ellerine sağlık
:)))))
gulcan nasil cnaim cekti anlatamamm ellerine saglik cnaim
YanıtlaSilpizzayı sevmeyen varmıdır:)) nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel olmuş,ellerine sağlık..selamlar:)
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYORRRR, yemek istiyorummmmmm
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de bugün karışık pizza yapmayı planlıyordum, acaba sadece mantarlı mı yapsam:))
YanıtlaSilSevgiler.
müthiş bir lezzet yapmışsın canım.ellerine sağlık...
YanıtlaSilNilaycim ben süt ile yugurdum suda kullana bilirsin hayirli aksamlar canim.
YanıtlaSilmerhaba gülcan ablacigim yine döktürmüssün ellerine saglik bal seker olsun.ablacigim bensana findili paskalya cöregi ile ilgili bazi seyler soracagim.birincisi hamur malzemelerinde su ve süt yok mayayi ne ile eritecegim?ikinciside 1fincan nescafe fincanimi? sorularimi cevaplarsan sevinirim cünkü cuma günü yapacagim.
YanıtlaSilGülcancım; şu pizza hamurunu kaydedeyim bari..Epeeeeey oldu yapmayalı..Pek güzel görünüyor, ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilÜfff mantarı bol harika görünüyorlar,ellerine sağlık.
YanıtlaSilhayirli aksamlar Meneksecim bazen yag ve ya tere yaoluyor tariflerde ozaman tüm malzemeyi yugururken mayada eriyor yugurdukca .En son yayinladigim cörekti galiba fincan normal neskafe fincani Canim benim sana kolay gelsin hayirli aksamlar kadilin mübarek olsun.
YanıtlaSilCanim hayirli geceler olsun.. Duaniz kabul bulsun..
YanıtlaSilelinize saglik olsun..
of pizza ne kadar güzel bir nimetsin sen öyle.ellerine sağlık canım (:
YanıtlaSilBayılırım pizzaya enfes gözüküyor ellerinize sağlık..
YanıtlaSil