FANTA PASTASI .......... Fantakuchen
malzemeler hamuru icin
- 4 tane yumurta
- 300 gram toz seker
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak fanta
- 300 ml un
- yarim paket kabartma tozu
malzeme orta kismi icin
- 4 tane elma
- 2 cay kasik tarcin
- 4 yemek kasik toz seker
üzerinin kiremasi icin malzemeler
- 600 ml ciy kirema ((3 paket ciy kirema ))
- 3 tane sane sIkilastirici ((3 paket Sahnesteif ))
- 3 tane schmand ((ekşi kremaolarak geciyor türkcesi )))
- 3 paket vanilya seker
- 4 tane yumurta ,fanta ve yagi ilk önce cirpin sekeri ilave edip devam cirpin .
- Vanilya, unu ve kabartma tozunu katip cirpin mikserle .
- Firin tepsinine pisirme kegidi koyup hamurunuzu dökün üzerine .
- 180 derecede pisirin yaklasik 20 25 dakika kadar
- Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin suyuna cekinceye kadar kavurun teflon tavanin icersinde.
- Tarcin ve sekerinizi katip bir karistirin seker eriyince sogumaya birtakin.
- Ciy kirema ve sIkIlasciriciyi cirpin.
- Türkiyedeki kirem santiyide kulana bilirsiniz .
- Diye malzemeleride ekleyip cirpin .
- Buz dolabinda yarim saat birakin .
- Kekiniz firindan cikartinca sogumaya birakin .
- Soguyunca elmali karisimi kekin üzerine yayin .
- Buz dolabindaki kiremayida elmalarin üzerine yayin .
- Kiremanin üzerine tarcin ve kakao yu eleyin .
- Afiyetler olsun ben bu pastayi misafirlarim icin hazirladim cok hafif ve leziz bir pasta
pasta harika olmuş ellerinize sağlık.Kandiliniz mübarek olsun
YanıtlaSilsunuma bayıldım mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım ve kandilin mubarek olsun.
YanıtlaSilcanım pastan muhteem görünüyor ama tarif yok sorunmu var acaba (
YanıtlaSilellerine sağlık:)
canım hayırlı cumalar,hayırlı kandiller,fantalı pastana söyleyecek söz yok zaten görüntü süper yapmam lazım eline sağlık,güzel yorumlarına da teşekkürler
YanıtlaSilharika ellerine saglik
YanıtlaSilçok güzel kabarmış ellerinize sağlık
YanıtlaSilCANIM,HAZIRLANIŞ KISMINDA YAZILARIN ÇIKMAMIŞ AMA GÖRÜNTÜ SÜPER..YİNE TATLILAR GÜLCAN'DAN DEDİRTEN BLOGUNA YAKIŞAN BİR TARİF..ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER:)
YanıtlaSilsüper görünyo denıycem en kısa zamanda tesekkurler gulcan hanım.
YanıtlaSilÇok güzel şeyler yapmışsınız..Ellerinize sağlık.İyiki sizin sayfanızı bulmuşum..Öğrenilecek çok lezzet var.Sevgilerr..
YanıtlaSilÇok güzel göründü gözüme ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor:))
YanıtlaSilçok enteresan bir tarifmiş ellerine sağlık,keyifli pazarlar..
YanıtlaSilHayırlı akşamlar sevgilerimi sunuyorum..Fanta pastan harika ama üzerindeki krema türkçe değil anlayamadım.
YanıtlaSilBir daha gelicem tarifi almak için.
:)
cok güzel gözüküyor kesinlikle haftaya cuma günü denicem ama tepsinin ölcülerini merak etttim kaca kac olmali mesela tesinin büyüklügü ellerinize saglik
YanıtlaSilSelam Fidan hanim ben 5 santim derinliginde 32 x 32 santim uzunlugunda bir firin tepsisinde pisirdim kekimi normal firin tepsilerinden biraz kücük bir kalip.Hayirli aksamlar canim kolay gelsin öptüm.
YanıtlaSilsuper bunu deniycem
YanıtlaSil