malzemeler
- Bir paket margarin yag (eritilmiş) Ben ay cicek yag tercih yaptim
Hamur için malzeme
- Bir kilo un
- İki çay kaşıkı tuz
- ilik su
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- Bir bardak sıvı yag
- Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
- 1 cay bardak ince cekilmis findik
hazirlanisi
- Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
- Mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
- ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
- merdaneylen acin
- Saciniz yoksa pitza tavasinda veya bir büyük teflon tavanin icersinde pisire bilirsiniz. pitza tavasinda yavas yavas pisirin .
- Katmerler piserken bir fircayla üzerlerine sivi yag sürün. Katmeri cevirerek sagli sollu pisirin .Hashasiniz yoksa takinli veya sade katmerde cok güzel oluyor
ayyyyy canım istedi yahuuuuuuu ama ben diyete başladımmmmmmmmm :(((
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Degisik nefis bir katmer olmus hashasla ellerine saglik
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık canım.afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilHep sade yapıyordum katmeri,çok güzel haşhaş ve tahinle de deneyeceğim,teşekkürler..Ellerine sağlık..Sevgiler:)
YanıtlaSilBen bu tadı biliyorum, nefisss...ama ben yapmasını bilmiyordum.Sayenizde tarife ulaşmış oldum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilharika görünüyor..
sevgilerimle..
:)
Of,of ama bunlar çok güzeller. Missler gibi olmuş. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Katmer çok leziz görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilgülcaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan ellerine sağlık canım..enfesler...
YanıtlaSilArasına peynir ya da reçel bir de mis gibi çay. offf offf offf
YanıtlaSilselam çok lezzetli görünüyor bu katmerler, olsada yesek diyebilirim yani... ellerine emeğine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilhaşhaşlı herşeyi seviyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor..
Çok seviyorum katmeri çok :) Geçen gün düşündüm gelenlere nasıl sunulabilir diye, sunumun çok hoşuma gitti. Ellerine sağlık, nefisler.
YanıtlaSilKayseri usulü
YanıtlaSilHımmmm nefis
Ellerine sağlık
iyi hafta sonları
Haşhaşlı hamur işlerinden hoşlanıyorum. Katmere de yakışmıştır.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Haşhaş ezmesi bulursam deneyebileceğim bir tarif, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler.
Haşhaşlı tüm lezzetlere bayılırım valla ellerine sağlık canım hayırlı cumalar;))
YanıtlaSilcok severım cok nasıl da guzel görunuyor ellerıne sağlık canım
YanıtlaSil