18 Şubat 2012

Hindistan cevizli kek tarifi



malzemeler
  • 3 su bardak un
  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardak toz seker
  • yarim su bardak aycicek yag
  • yarim su bardak süt
  • 2 tane portakallin suyu
  • 1 yemek kasik nisasta
  • 3 yemek kasik hindisdan cevizi
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya sekeri
hazirlanisi
  • Cirpma kabinin icersine yumurta ,yag ve sekeri ekleyip mikserle cirpin.
  • portakalin suyunu katin icersine .
  • Vanilya sekeri ve sütdüde katip devam cirpin.
  • Hindisdan cevizinizide ilave edin icersine .
  • Unun icersine kabartma tozunu ve nisastayi katip yavasca eleyerek malzemenin icersine  ilave edin.
  • Kasikla iyice bir karistirip yaglanmis ve hindistan cevizi sepilenmis kaliba hamuru katip 175 derecede pisirin kekinizi .
  • Afiyetler olsun


12 yorum:

  1. Elinize saglik olsun harika olmus. Ne kadar guzel kabarmis masallah...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Gülcan, Ellerine sağlık.
    Kekin çok hoş görünüyor. Sevgiler,

    YanıtlaSil
  3. ohhh gülcancım ne güzel görünüyor kek.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. gülcanım kekinin maşallahı var böyle kızartamayorum ben ;acaba silikon kek kalıbımı kullandın?
    ellerine sağlık sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. hindistan cevizi keklere kurabiyelere çok yakılıyor elerine sağlık canım yine pufidik nefis bir kek

    YanıtlaSil
  6. Harika görünüyor, tarif icin tesekkürler! : )

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık,bende arada kekin içine koyuyorum hindistan cevizi çok güzel oluyor..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  8. ne güzel kokmuştur hindistan cevizi ,eline sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. hayirli aksamlar Dilekcigim ben celik bir kalibda kekimi yaptim.

    YanıtlaSil
  10. gülcan
    çok güzel görünüyor:)
    ellerine sağlık
    ilk fırsatta deneyeceğim

    YanıtlaSil
  11. gülcan
    çok güzel görünüyor:)
    ellerine sağlık
    ilk fırsatta deneyeceğim

    YanıtlaSil
  12. kaç yumurta kullandınız?

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler