malzemeler
- 500 gr.Tel kadayıf
- 6 yemek kaşık şeker
- 1 su bardak badem
- 2 yemek kaşık tereyağ
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 litre süt
- 1 su bardak portakal suyu
- 1 paket hazir vanilyali muhallebi pakedi ((Dr. Oetker Vanilya Pudding ))
- 3 yemek kaşık dolusu nişasta
- 1,5 çay bardak şeker
- 1 paket vanilya aromasi
- Kadayiflari iyice elimizle kücültüyoruz.
- Tereyagi,sekeri,cevizi ve kadayiflari bir tavanin icinde iyice kavuruyoruz.
- Mulalebiyisürekli karistirak yavas ,yavas kaynayip koyulan degince pisiriyoruz..
- Kadayiflari borcamin icersine yarisini döküyoruz bir spatula ile esitleyin hertarafinda yayalim.
- Arasina muhallebiyi döküp,üzerine tekrar kalan kadayifi döküyoruz.
- Tatlimiz soguyunca servis ediyoruz.
13 yorum:
Portakal suyu muhallebiye çok hoş aroma vermiştir,ellerine sağlık..Hayırlı akşamlar:)
Çok güzel görünüyor portakallı oluşuda yarıca güzel
mmmmhhhhhh görüntü süper, eminim tadi da öyledir, ellerine saglik canim
Ben geçen gün şerbetlisini de yapıp yayınladım. Oda çok güzel oluyor
Ellerine sağlık
iyi hafta sonları
Selamlar arkadaşım,sadesini yapıyorum ben hep benim evde kapışılıyor.Ama portakallısıda eminim çok güzel olmuştur,ellerine sağlık canım.Afiyet olsun size.
Sevgiler
çok güzel görünüyor bizde çok sevilir bu tatlı ellerine sağlık canım
hayırlı cumalar
sevgiler
selam canim ellerine saglik cok nefis gözüküyor
hayirli cumalar dilerim
sevgiler
ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
NASIL GÜZEL BİR GÖRÜNTÜDÜR BU BÖYLE..
HAYIRLI CUMALAR..
:)
Güzel bir haftasonu dileyerek, bu sahane tatli icin ellerine saglik diyorum güzel arkadasim... Sevgilerimle,
Çok seviyorum bu tatlıyı. Portakallı hiç yemedim ama yakıştığından eminim: Gülcancım, ellerine sağlık..
benim en çok sevdiğim tatlılardan ama bende portakallı hiç denemedim,biraz durulayım da ilk fırsatta yapacağım,ordan oraya taşınmak beni mahvettti:(
eline sağlık gülcan cığım,hızına yetişemiyorum maşaallah nazar değmesin..sevgiler...
gülcan hanim bunun yapilisi nasil oluyor tek malzemeleri yazmissiniz yazarsaniz sevinirim.
Yorum Gönder