27 Mart 2012

NOHUTLU KEŞKEK


malzemeler
  • 3 su bardak keskeklik bugday
  • 2 tane kuru sogan 
  • 2 yemek kasik domates salcasi 
  • yarim yemek kasik aci biber salcasi
  • 1 su bardak nohut
  • 1 cay kasik kuru nane
  • 1 cay kasik kara biber
  • 2 cay kasik tuz
  • 6-7 dilimlenmis hindi boynu 
  • 3 yemek kasik tere yag
hazirlanisi
  • Hizli bisiren tencereyi kulanin düdüklü tencere pisirdim daha kolay .
  • Ben nohut , ve keskeyi sicak su ile islatdim yaklasik 1 saat kadar
  • Üzerini 4 parmak kadar su ile kapatip tencerenin kapagini kapatin ve kaynamaya birakin .
  • Nohut ve bugday hafif  yumusayinca  tenceredeki suda zaten azalmis olacaktir.
  • Tere yagda soyulup küp dilimlenmis sogani kavurun.
  • Salcasini ve baharatlarini katip 2-3 dakika kavurup tencereye ilave edin.
  • Hindi boyninu tencereye teker teker üzerine birakip  tekrar orta hateste pisirin .Nohut lokum gibi oluncaya kadar .
  • Hindi boynu cok kolay pisen bir et  cok da lezletli afiyetler olsun .
  • Bu yemekgimi arkadasimizin etkinligine gönderiyorum kolay gelsin kendilerine sevgiler . Usagin nefis bir yemegidir genelde tüm dügünlerde bu yemegi pisirirler keskeksiz hic dügün görmedim Usak`a bir gün yolunuz düserse mutlaka afiyetle yiyin bu nefis yemegi  
  • Yöresel Lezzetler Etkinligi  ne gönderiyorum   http://safiyeile.blogspot.de/    bu arkadasimizin blogunda bir cok nefis cok güzel degisik tarifleri  yöresel lezletleri bula bilirsiniz .


17 yorum:

  1. of muhteşem görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Karadenizde de düğün yemeği keşkek , onlar tavukla yapıyorlar. Çok değişik olmuş. Nohutlu, hindili.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. vayyyy.harika bir görüntü canım.nefis olmuş nefis.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. buğday ve nohuta bayılırım ellerine sağlık denesem becerebilirmiyim acaba:)sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Gülcancım, keşkeği zaten çok severim, bu haliyle de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten hem leziz hemde göze hitap eden bir yemek olmuş
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. keşkeğe bayılırım
    sizin tarifinizde muhteşem görünüyor
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Selamlar arkadaşım ellerine saglık herzamanki gibi dökdürmüşsün daha önce hiç duymadım tarifi desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim sırasına göre yayına alıcam tarifini canım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. arkadaşım bana yapmış sağol canım aldım
    mmmmmm harika
    :))

    YanıtlaSil
  11. keskege bayılırımmm ellerıne saglık canım...

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize saglık çok nefis gözüküyor..

    YanıtlaSil
  13. Harika görünüyor,nefis bir lezzet:)
    Ellerine sağlık canım:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Keşkeği çok severim,İzmirliyim,bizim orda sünnetlerde,düğünlerde özel günlerde büyük kazanlarda hep yapılır,erkekler sırayla döverler,içi etli veya tavuklu olur üzerine yahni koyulup servis edilir,ellerine sağlık,canım çekti dersem yalan olmaz,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Gülcan hanım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar beklerim

    YanıtlaSil
  16. ellerıne sağlık canım cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Gülcan, keşke karnım tok olsaydı:((
    Çok cezbedici olmuş, ellerine sağlık.
    Çok da severim.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler