malzemeler
- 3 su bardak keskeklik bugday
- 2 tane kuru sogan
- 2 yemek kasik domates salcasi
- yarim yemek kasik aci biber salcasi
- 1 su bardak nohut
- 1 cay kasik kuru nane
- 1 cay kasik kara biber
- 2 cay kasik tuz
- 6-7 dilimlenmis hindi boynu
- 3 yemek kasik tere yag
hazirlanisi
- Hizli bisiren tencereyi kulanin düdüklü tencere pisirdim daha kolay .
- Ben nohut , ve keskeyi sicak su ile islatdim yaklasik 1 saat kadar
- Üzerini 4 parmak kadar su ile kapatip tencerenin kapagini kapatin ve kaynamaya birakin .
- Nohut ve bugday hafif yumusayinca tenceredeki suda zaten azalmis olacaktir.
- Tere yagda soyulup küp dilimlenmis sogani kavurun.
- Salcasini ve baharatlarini katip 2-3 dakika kavurup tencereye ilave edin.
- Hindi boyninu tencereye teker teker üzerine birakip tekrar orta hateste pisirin .Nohut lokum gibi oluncaya kadar .
- Hindi boynu cok kolay pisen bir et cok da lezletli afiyetler olsun .
- Bu yemekgimi arkadasimizin etkinligine gönderiyorum kolay gelsin kendilerine sevgiler . Usagin nefis bir yemegidir genelde tüm dügünlerde bu yemegi pisirirler keskeksiz hic dügün görmedim Usak`a bir gün yolunuz düserse mutlaka afiyetle yiyin bu nefis yemegi
- Yöresel Lezzetler Etkinligi ne gönderiyorum http://safiyeile.blogspot.de/ bu arkadasimizin blogunda bir cok nefis cok güzel degisik tarifleri yöresel lezletleri bula bilirsiniz .
of muhteşem görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Karadenizde de düğün yemeği keşkek , onlar tavukla yapıyorlar. Çok değişik olmuş. Nohutlu, hindili.
Sevgiyle kal.
vayyyy.harika bir görüntü canım.nefis olmuş nefis.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbuğday ve nohuta bayılırım ellerine sağlık denesem becerebilirmiyim acaba:)sevgiler
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilGülcancım, keşkeği zaten çok severim, bu haliyle de çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilGerçekten hem leziz hemde göze hitap eden bir yemek olmuş
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Sevgiler...
keşkeğe bayılırım
YanıtlaSilsizin tarifinizde muhteşem görünüyor
ellerinize sağlık
Selamlar arkadaşım ellerine saglık herzamanki gibi dökdürmüşsün daha önce hiç duymadım tarifi desdegin için teşekkürler tekrar katılmanı beklerim sırasına göre yayına alıcam tarifini canım sevgilerimle
YanıtlaSilarkadaşım bana yapmış sağol canım aldım
YanıtlaSilmmmmmm harika
:))
keskege bayılırımmm ellerıne saglık canım...
YanıtlaSilEllerinize saglık çok nefis gözüküyor..
YanıtlaSilHarika görünüyor,nefis bir lezzet:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:)
Sevgiler...
Keşkeği çok severim,İzmirliyim,bizim orda sünnetlerde,düğünlerde özel günlerde büyük kazanlarda hep yapılır,erkekler sırayla döverler,içi etli veya tavuklu olur üzerine yahni koyulup servis edilir,ellerine sağlık,canım çekti dersem yalan olmaz,sevgiler...
YanıtlaSilGülcan hanım tarifin yayında desdegin için teşekkürler tekrar beklerim
YanıtlaSilellerıne sağlık canım cok guzel olmus
YanıtlaSilSevgili Gülcan, keşke karnım tok olsaydı:((
YanıtlaSilÇok cezbedici olmuş, ellerine sağlık.
Çok da severim.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.