25 Mart 2012

HAVUÇ LU KABAK MÜCVERİ
















malzemeler
  • 1 tane havuc
  • 3 tane kabak
  • 1 su bardak un
  • 2 yemek kasik misir unu
  • 200 gram ciy kirema
  • 2 tane yumurta
  • tuz
  • 2 yemek kasik kasar rendelenmis
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
hazirlanisi
  • Havucu tiraslayip rendeleyin.
  • Kabagi yikayip rendeleyin ve suyunu sIkarak ayirin.
  • ilk önce yumurtayi cirpin ciy kiramayi ekleyin unu ,kabartma tozu ve misir ununu icersine cirpin .
  • Tuzunu ve kasarinida katip karistirin .
  • Rendelenmis kabak ve havucu icersine katip karistirin .
  • Teflon tavaya yarim cay bardak yag koyup kizgin olunca 1 yemek kasigi harcinizdan tavanin icersine koyup kizartin .
  • Afiyetler olsun.

12 yorum:

  1. oyy hani diyetteydik:((nefis nefis..

    YanıtlaSil
  2. güzel bir mücver tarifi,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. mısır unu var,oldukça lezzetli olmalı ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. malesef hiç farkında olmadan virüsleri alabiliyoruz.şükür atlattık gibi bakalım.bu arada mücver harika görünüyor.sunumda çok şık.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ablacim ya cok severim ben bu mücveri ama ne yaptiysam cok yag cekiyor acaba buna bir care bilirmisiniz.
    Misir unu bunu önleyebilirmiki??

    Ellerine saglik nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  6. ama bu kadar da albenili olmaz ki gülcanım yaaa:))) eline sağlık

    YanıtlaSil
  7. çok super.....saglıklıda ellerıne saglık canım...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine saglık gülcan hanım çok nefis görünüyo blog takipden gördüm göz kırpiyo havuçlu kabak mücverin o yüzden geldim yüzsüzlügümü elime aldım da geldim benim blogun yollarına kara çalı döşemedim gülcan hanım bir kaç kez geldim sen gelmeyince heralde küsüz dedim neyse davetiyeyide bırakıyım
    -----------------------------------
    Merhaba arkadaşlar;
    Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
    kültürüne sahibiz Ülke olarak.
    Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
    duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
    çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
    Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
    arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
    yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
    elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
    değerli arkadaşlarımın sayesinde...

    "Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

    ben http://safiyeile.blogspot.com blogumda ev sahibeliği
    yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
    beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
    gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
    yöreye ait olduğunu yazıp,
    bana haber verirseniz
    tariflerinizi severek yayınlayacağım.
    Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
    fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

    safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

    Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
    katılabilirsiniz...
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. hemserim iadeyi ziyarete geldim,bende usakli ve banazliyim ayni yilda geri almanyaya gelmisiz tanistigima sevindim canim,mücverde harika görünüyor tadida eminim bi okadar lezettlidir ellerine saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. nefis ellerine sağlık )) kızartmaya bayılırım heleki böyle enfes görünüyorsa dayanamam:)
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Havuç ayrıca bir lezzet katmıştır.
    Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık.
    Mücveri de çok severim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. merhaba,
    cok güzel tarifler var. cok begnedim;)
    Ama ciy kirema ne oldugunu anliyamadim acaba ne oldugnu söyleye bilirmisin..
    Tesekürler.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler