28 Nisan 2012

SUSAMLI KURABiYE



malzemeler
  • büyük boy cay bardagi ile ölcün
  • 1 cay bardak ay cicek yag
  • 1 cay bardak margarin
  • 1 cay bardak susam
  • 1 cay bardak portakal suyu
  • 1 cay bardak pudra sekeri
  • 1 cay kasik kabartma tozu
  • aldigikadar un
üzerine
  • bir kase susam
  • 1 tane yumurtanin aki
hazirlanisi
  • Margarini ilk önce eritin.
  • Sivi yag,portakal suyu ve margarin bir kabin icersine koyup susami ve pudra sekerini ekleyin.
  • Unu yavas ,yavas ilave edip hamuruyugurun .
  • Almanlarin fincani ile ölcülüyor ben genelde yarim su bardagi olarak ölcerim malzemeleri .
  • Hamuru yarim saat dinlenmeye birakin üzerini kapatip serin bir serde.
  • Merdaneyle acip bicakla keserek seklini verin
  • Kivam dagiliyorgibi ola bilir susam bastirarak üzerini düzleyin ki catlaklar olusmasin.
  • ilk önce yumurtanin beyazina sonra susama batirin kurabiyelerinizi.
  • Firin tepsisine siralayip 180 derecede pisirin.
  • Cok güzel bir kurabiye bu tarifi yillardir yaparim bazen degisik meyva sularida kullana bilirsiniz portakal suyu yoksa

8 yorum:

  1. Kabartma tozu yokmu

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir tarif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. içinde de susam olması değişik geldi,genelde üzerine süslerim..
    eellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. kurabiyelerin çok şeker ve iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık susamları tavada biraz kavurmanı tavsiye ediyorum, bir de öyle dene tatlım hayırlı geceler:))

    YanıtlaSil
  6. Bu kurabiyenin tarifinde kabartma tozu yazmiyar ama ben bir cay kasik kabartma tozu kullandim.Dikkatiniz icin tesekkürler .

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor eline sağlık...

    YanıtlaSil
  8. would love to have it.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler