18 Ağustos 2012

BAL PARMAK TATLISI


 



















Malzemeler:
  • 250gr yumuşak tereyeğı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasik mor Haşhaş
  • 2 yemek kasik irmik
  • 1 paket vanilin
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kasik bal
  • 1/2 limon suyu
Üzeri İçin  

  • 1 cay nadak süt
  •  İrmik 
  • mor Haşhaş


İçi İçin 

  •   Ceviz


Hazırlanışı

  • Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyup yaklaşık  kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Tatlının hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yugurun
  • Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde patçalar kopartıp avucumuzun içince hamuru inceltip ortasına ceviz koyup kapatıp elimizle yassılayarak yuvarlayarak şekil verin...
  • Haşhaş  ve irmik gi bir cay tabagina koyun .
  • Hazirladiginiz tatlilari ilk önce südün icersine batirip cikartin sonra irmik ve Haşhaşin icersine bulayin.
  • Firin tepsisine siralayin ve 175 derecede pisirin..

10 yorum:

  1. Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Mubarek Ramazan Bayramın Kutlu Olsun

    YanıtlaSil
  2. cok guzel tarif elinize saglik

    YanıtlaSil
  3. ben sizin takipcinizim facede yemek sayfaniz varmi

    YanıtlaSil
  4. Sevdiklerinizle birlikte hayırlı mutlu bayramlarınız olsun
    sevgıler

    YanıtlaSil
  5. Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah’a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur’a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramınız Kutlu Olsun...

    YanıtlaSil
  6. Gülcancım nefis bir tatlı olmuş..bayıdım..tam bayrama yakışır...ellerine sağlık..tarifi aldım yapacam...sonucu bildiririm.hayırlı bayramlar..sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine saglik canim degisik bir tatli olmus deneyecegim
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  8. muhtesem olmus
    ellerine saglik canim...

    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  9. Daha önce hiç görmediğim bir tatlı. Çok değişik ve güzel görünüyor.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler