20 Ağustos 2012

SALCALI KURABiYE

  
MALZEMELER
  • 250 gr margarin veya tereyağ 
  • 5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1 cay  bardak aycicek yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatli kasik cörek otu
  • 1 tatli kasik susam
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatli kasik toz seker
  
Üzeri için
  • yumurta aki 
  • cörek otu ve susam

hazirlanisi
  • Tere yag ,salca ,sivi yag ve sikeyi derin bir kabin icersinde karistirin .
  • Diyer malzemeleri sirayla katip hamurunuzu yugurun .
  • 1 tali kasik susam 1 tatli kasik cörek otunuda hamurun icersinde birlikde  yugurun .
  • üzerini kapatip buz dolabinda 15 dakika kadar dinlensin.
  • Kurabiyelerin seklini isteginize göre verin.
  • Üzerlerine  yumurtanin akina  ilk önce batirin sonra susam ve cörek otu ekleyip 175 derece firinda pisirin .

4 yorum:

  1. Bayramini kutluyor, yanaklarindan öpüyorum arkadasim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar guzel olmus!!! Salcali ilk defa goruyorum :) Ellerine saglik canim. Hayirli bayramlar...

    YanıtlaSil
  3. Bayram ziyaretine gedin,ikramimida aldim harika ellerine saglik,hayirli bayramlar

    YanıtlaSil
  4. Gülcancim mutfak tartin varsa ölcülerini bana tartarak verebilirmisin canim?
    Sevgiler
    Cali

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler