20 Eylül 2012

Patatesli Tepsi Böreği

Patatesli Tepsi Böreği








malzemeler hamuru icin

  • 2 tane yumurta
  • yarim su bardak ay cicek yag
  • 2 su bardak ilik süt
  • 1 tutam toz seker
  • 2 cay kasik tuz
  • aldigi kadar un 
  • 2 tane maya  ((70 gram kadar  yas maya kullandim ))
ic malzemesi icin
  • 3 tane kuru sogan 
  • 1 tane kirmizi renk dolmalik biber
  • 1 tanr yesil renk dolmalik biber 
  • 1 tane sari renk dolmalik biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 3 tane haslanmis patates
  • 200 gram böreklik peynir
  • 100 gram kasar 
  • tuz ,kirmizi pul biber
üzerine  
  • susam ,cörek otu
  • yumurta sarisi 
hazirlanisi
  • Derin bir yugurma kabina yumurta ,seker , süt ve yag ekleyip cirpalim .
  • Tuz ve mayayi ekleyip mayanin erimesini saglayin.
  • Unu yavas yavas ekleyip yumusak bir hamur yugurun.
  • Yaklasik yarim saat üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Sogani soyup incecik dograyin biberlerin tohumlu kisimlarini ayiklayip yikayip  dograyin .
  • Bir teflon tavanin icersine sivi yag 3 yemek kasik kadar koyup kavurun.
  • Patatesinizi önceden haslayip kabugunu soyup dilimleyin tavanin icersine .
  • Maydanozunuzu ayiklayip yikayip dograyin icersine tuz ve kirmizi pul biberinizi katip karistirip sogumaya birakin.
  • Kasar ve peyniri icersine katip  karistirin ben cok az miktarda tuz kullandim icersine peynirin tuzu yeterli gelebilir.
  • Tarif hamurumdan  artirdim cok geldi.
  • Bir kücük börek daha cikti cok kalin olmasini istemedim .
  • Bezenizi tepsinin üzerine firin kegidinin üzerine 2-3 damla sivi yag damlatip hamurunuzu elinizle acin.
  • Patatesli karisimdan esit sekilde hertatafina bolca kasikla yayin.
  • Bezenizi tezgahinizin üzerineyag damlatip acin tepsinizin üzerine patatesli karisimin üzerine denk gelecek sekilde kapatin.
  • Yumurtayi cirpin üzerine sürün.susam ve cörek otunu serpistirip 175 derece firinda pisirin.


27 yorum:

  1. Selam arkadaslarim yeni ara yüzüne bu gün gectik ben cok zor alisacagim herhalde resimlerimin üzerine isim yazmayi yaklasik 2 satde bulabildim .Biri biurimize yardimci olalim hepimize kolay gelsin.

    Patatesli börekmi ? yoksa pogacami ?yazayim bilemedim .Sevgiler hepinize öptüm .

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık böreğin süper görünüyor
    ben isimleri ve kenarları picasadan yazıyorum ordan düzenlemek daha kolay geldi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Gülcancım ne isim verirsin bilmem ama böreğin yarısını ben yiyebilirim.ellerine sağlık nefis yumuşacık bir börek olmuş..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Zamanla bu arayüzünüde ögrenecegiz .Eski ara yüz daha kolay di .Ben hala eskisindede yapmayi bir türlü basaramadigim seyler vardi .Mesala remi yayinlayip altina tarifi buradan görebilirsiniz yazmayi sadece resmi yayinlayip tarifi isterlerse görmelerini nasil saglarim .Nütfen beni aydinlatirsaniz sevinirin sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım..
    fotoğraflarının üzerine yazıyı photoscape adlı programla da yazabilirsin:)

    YanıtlaSil
  6. ya ben simdi bu manzarayami yoksa bu böregemi yorum yazayim sasirdim:) ikiside harika :)

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. börek çok güzel ,manzaranızda güzelmiş.Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım cok lezzetli duruyor

    YanıtlaSil
  10. selam, börek harika görünüyor, manzarada öyle...
    ellerine sağlık, çok beğendim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşım ellerine sağlık börek nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Gülcan,
    Ellerine sağlık, börek nefis görünüyor.
    Mayalı börekleri yumuşacık olması sebebi ile çok severim, senin böreğin de pamuk gibi yumuşacık olmuş.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım süper olmuş..

    YanıtlaSil
  14. Elinize sağlık çok leziz görünüyor deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  15. Fotograflar harika. Gene gaflete düştüm bu saatte yemek bloğu geziyorum. :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Harika bir manzara eşliğinde harika bir dilim böreğe kimse hayır demez sanırım:)
    Ellerine sağlık arkadaşım.

    Bloğun teknik konuları beni de zorluyor.İsim yazmayı bir de ben becerebilsem:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. allah kolaylıklar versin hepimize bende bir bloga üye olayım derken kendime olmuşum nasıl oldu anlamadım..onu sileyim derken bütün üye olduğum bloglardaki resmim ve ismim silinmiş..))nasıl yapıcam bakalım:))bu arada ben de ismi için picasa3 kullanıyorum..ücretsiz indirebiliyorsunuz..sevgiler

    YanıtlaSil
  18. amaninnn canim nasil cekti :)) Zaten son zamanlarda borek sevdam var ama yapmiyorumki yemeyim diye..ellerinize saglik super ya!!

    YanıtlaSil
  19. Çok lezzetli olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. yORUM DEĞİL:
    Resimlerin üzerine yazı yazma bilgisinin yorumun için çok teşekkür ediyorum canım.
    Denedim ama olmadı,yapamadım!!!
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. off sahane bir goruntu bu elelrine saglik canim. Bendemi yapsam ne yapsam :) Canim glaiba snein blogundada virus var. Yoruma tiklayinca reklam çikiyor. optum sevgiler

    YanıtlaSil
  22. nefis görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. şu saatte fena canım istedi şimdi, ellerine sağlık sevgili Gülcan.

    YanıtlaSil
  24. ooooo tabak,börek,manzara hepsi birbirinden güzel yaaa:))) harikasın sen

    YanıtlaSil
  25. Nefis bir görüntü. Ellerine sağlık, afiyet bal şeker olsun.

    YanıtlaSil
  26. nefis olmuş,hemi de patatesli :)ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler