malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak ilik süt
- 3 tane yumurta bayazi ((sarisini üzerine sürmek icin ayirin ))
- 2 tatli kasik toz seker
- 1 tatli kasik tuz
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane yas maya ((40 gramlik yaqs maya ))
- aldigi kadar un ((1 kilo kadar un yeterli geliyor))
- beyaz orta yagli peynir
- cörek otu
- 3 tane yumurta sarisi
- 1 cimcik toz seker (( nar gibi olmasinin nedeni seker ))
- 1 tatli kasik süt
hazirlanisi
- Bu tarifimi daha öncede sizlerlen paylasmistim ben cok seviyorum bu pogacayi .
- Hamurunuzu yumusak yugurun üzerini kapatip yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin .
- Bezelerinizi merdaneylen servis tabagi büyüklügünde acip pitza dilimi gibi kesin .
- Uc kismina peynir ben sade peynir kullandi ic harcina isterseniz maydanoz da karistira bilirsiniz.
- Krosan sekli sarin ister ay seklide vere bilirsiniz .
- Yumurta sarisini ,seker ve 1 tatli kasik sütlen iyice carpin ve pogacalarinizin üzerine sürün (( seker cay kasiginin ucu ile yeterli geliyor bu islem pogacanizin parlak ve daha güzel bior rek almasini sagliyor )).
- Ben cörek otu kullandi susam, keten tohumu ve ya hashasda kullana bilirsiniz arzunuza göre .
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin üzerleri nar gibi oluncaya kadar
- Afiyetler olsun .
Bu pogacayi bende yapiyorum ama uzerine sadece yumurta sarisi suruyorum. Seker ve sut katilmasini ilk defa duydum. Bir dahaki sefere denerim. Ellerinize saglik. Cok nefis gorunuyorlar.
YanıtlaSilof of olsada yesem her şeyin mükemmel canım.
YanıtlaSilmerhaba hayırlı hafta sonları dilerim.peynirli poğaça çok güzel görünüyor .ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmayalı tarifleri çok severim :) harika görünüyor, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilne güzel de kızarmışlar afiyet olsun; elinize sağlık hayırlı geceler gülcanımmm:))
YanıtlaSilSuper gozukuyor elinize saglil
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş,sevgiler..
YanıtlaSilUnos croissants muy ricos.Saludos desde España
YanıtlaSilÖncelikle emeğiniz için teşekkür ederim. Benim gibi bekar bir erkek için oldukça faydalı bir site. Takipçinizim. Saygılar..
YanıtlaSilİçeriğini geçtim poğaçaların, şekilleri yeter Gülcancım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım cok lezzetli görünüyor banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilŞekilleri çok güzel olmuş. Yumuşacık, mis gibi olsa gerek. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilGülcanımpoğaçalar enfes görünüyor ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilöperim seni..
Gulcancigim sende benim gibi hamur isi pogaca cok yapiyorsun .Okula cocuklarin yanina mi koyuyorsun ,Bizim kiler okulda arkadaslarina dagitiyor .Evde her hafta pogaca pisiyor .
YanıtlaSilHummm!!!
YanıtlaSilDelicious and wonderful!
Greatings from Brasil!
http://clikwebbr.blogspot.com.br/
ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilnefis poğaçalar bunlar:)
Poğaçalar muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilAyni anda hem maya hem kabartma tozu hiç kullanmadım.İlgimi çekti nasıl olur acaba diye.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Bu tarifi ben de yapacagim insallah.... Ye beni diye bagiriyor adeta fotograftan... Ellerine saglik arkadasim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilresim şahane ..eminim tadı da öyledir..sevgiler..
YanıtlaSilçok beğendim bu poğaçaları ellerinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSil