Haşhaşlı İrmik Tatlısi
malzemeler
malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak toz seker
- 5 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 paket 200 ml schmand (koyu ciy kirama ))
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 5 yemek kasik mor hashas
- yarim cay bardak süt
sebeti icin malzemeler
hazirlanisi- 3 su bardak toz seker
- ceyrek liomon suyu
- 4 su bardak su
- Derin bir kabin icersinde ilk önce yumurta ve sivilari icersine katip cirpin.
- Kaymakda kullana bilirsiniz yoksa scmand icersine katip devam cirpin.
- Unu kabartma tozu ile birlikde elek ile eleyip devam cirpin.
- Seker ,vanilya seker ve hashasinizida ekleyin iyice cirpin .
- Tepsinize dökün ve 175 derecede pisirin üzeri nar gibi oluncaya kadar .
- Ben genelde kürdan ile kontrol yaparim.
- Serbetinizi önceden haslayin ve sogumaya birakin.
- Kek ilik serbette ilik olsun üzerine kepce ile dökün serbetinizi tatlinin üzerine
ellerine sağlık nefis
YanıtlaSilCok severim ellerinize saglik. Agiz Tadiyla yiyin insallah.
YanıtlaSilolsada yesem dedim sabah sabah canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHaşkaşın çıtırdak lezzeti bana çok lezzetli geliyor, geçmiş bayramınız kutlu olsun.Elinize sağlık.
YanıtlaSilben aç karnına sabahları tatlıya bayılırım Gülcancım,eline sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık gülcancım.
YanıtlaSilHarika kabarmış kremayı ilk duydum bende çoğu tatlılarda kullanırım.
NİCE GÜZEL GÜNLER SEVGİLER:))
merhaba gulcan hanim ben belcikadan sizin katipcinizim size bir sorum olacakti irmikli tatliyi yapacaktim yapilisinda yazmisiniz ki nisasta koy ve mor hashasi koyun nisasta ne kadar olacak malzemzler yok cevaplarsaniz sevinirim gecmis bayraminiz mubarek olsun sevgilerimle zeynep
YanıtlaSilHayirli aksamlar Zeynepcim bazen hizli yazarken yanlisliklarda oluyor icersinde nisasta yok tatlinin .Dikkatli bir izleyici oldugun icin tesekkürler canim sevgiler belcikaya
YanıtlaSil