31 Ekim 2012

ETİMEK TATLISI

ETİMEK TATLISI                                     ETİMEK  TATLISI  



malzemeler

  • 1 paket etmek  (tepsinin tabanina yetecek kadar )
Serbeti icin malzemeler

  • 2 su bardak toz seker 
  • 2 ,5 su bardak su

Kiramasi icin malzemeler
  • 8 yemek kasik toz seker
  • 6 yemek kasik nisasta
  • 1 paket hazir vanilyali puding tozu (kaynayip hazirlananlardan)
  • 1,5  litre süt
  • 400  ml ciy kirama
  • 1 yemek kasik margarin
  • 1 tane vanilya sekeri
hazirlanisi

  • Önceden tepsinize etimekleri siralayin.
  • Üzerine ilik serbetinizi hertarafina kepceyle dökün.
  • Süt ve ciy kiramayi tencereye alin.
  • Nisasta ve puding tozunu ilk önce iyice cirpin nisataerisin .
  • Seker ,vanilya sekeri  ve margarini katip tencereyi orta isidaki ocagin üzerine birakin sürekli karistirin kaynayan deyince.
  • Etimeklerin üzerine kaynayan dökün.
  • Üzerini isterseniz soguyunca meyvelar veya findik vevizlede süsleye bilirsiniz afiyetler olsun.


7 yorum:

  1. Gülcancım nasıl da canım çekti bilsen:)
    Nerelerdesin çıkıp da gelsem:)

    YanıtlaSil
  2. ooo harika görünüyor
    ellerine sağlık canım
    1 dilim alsam mı

    YanıtlaSil
  3. Sunumunuz da çok güzel olmuş. En sevdiğim tatlılardandır , ama bayram falan derken o kadar çok kaçırdım ki bunu da daha sonra yapmak üzere not aldım. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir tatlı.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım ellerine sağlık nasılda severim olsada yesem şimdi:))))Sevgi
    ler...

    YanıtlaSil
  6. En sevdiğim tatlılardan biri.Sık sıkd yaparım ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  7. merhaba harika gorunuyor. 6 yemek kasigi nisasta tepelememi olucak acaba? tsk

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler