malzemeler
- 200 ml ciy kirema
- 200 ml kirem peynir
- 200 gram kaymak
- yarim cay kasik mahlep
- yarim su bardak üzüm
- 3 yemek kasikdolusu tereyag
- yarim cay bardak ay cicek yag
- 200 gram pudra seker
- 4 yemek kasik toz seker
- 3 tane yumurta (2 tane sariyi üzerine ayirin )
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 tane yas maya
- 1 tane kabartma tozu
- 4 yemek kasik bugday nisastasi
- aldigi kadar un (( yaklasik 1 kilo undan 1 su bardak eksik yeterli geldi ))
- pudra sekeri üzeri
haizirlanisi
- Önce derin bir kabin icersinde 1 tan 2 tane de beyazini yumurtanin katin.
- Kabiniza ciy kirema,kaymak ve kirem labne peyniri kasikla iyice ezin.
- Maya ,seker ve pudra sekerini ekleyip erimesini saglayin.
- Yag ve tereyagi icersine ilave edin.
- Üzümü ilk önce suda 10 dakika kadar bektip suyunu süzdürüp icersine katip karistirin
- Un ,mahlep,nisasta ,vanilya sekeri ve kabartma tozunu katip yugurun .
- Ben yaklasik bir kilo undan 1 su bardak kadar eksik kullandim.
- Pogacalarini yumurta büyüklügünde hamurlar kopartip yuvarlayin elinize yag damlatirsaniz kolay yuvarlarsiniz.
- Tepsiye siralayin.
- Ayirmis oldugunuz 2 tane yumurta sarisini üzerlerine sürün .
- 175 derecede nar gibi kizaran deyince pisirin.
- Afiyetler olsun.
ne kadar güzel bol malzemeleri harika bir poğaça olmuş, ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor canım.nefis olmuşlar.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilils sont bien réussis, j'aime beaucoup
YanıtlaSilbonne journée
ellerine sağlık arkadaşım,afiyetler olsun...
YanıtlaSilbol malzemeli güzel olmuştur eminim eline sağlık
YanıtlaSiliçinde yok yok maşallah,bol lezzet,bol kalori :)
YanıtlaSilsevgiler
Gülcanım malzemelere bakılırsa
YanıtlaSilharika bir tatlı poğaça olmuştur:)ellerine sağlık canım benim.
listeme aldım bende denemek isterim.
öperim seni...
ellerine sağlık gülcancığım içinde yok yok
YanıtlaSilmerhaba gulcan hanim ben uzumlu tatli pogcaya yapmak istiyorum ama kaymak dediniz schmand mi yoksa gazi markasinda kaymak nasil bir sey ve kirem peynir dediniz philedelpia mi cevaplarsaniz sevinirim ben zeynep belcikadan sevgilerimle hiziniza yetisemiyorum suuupppeeerrrsssiiin
YanıtlaSilPoğaçanın içinde yok yok harika :)
YanıtlaSilSelamlar Zeynepcim Gazinin altin kaymak ve kirem peynir türkiyade labne peynir philedelpia genelde kullaniyorum .Canim cok tesekkürler isallah denersin simdiden afiyetler olsun sevgiler öptüm.
YanıtlaSilafiyet olsun yok yok tarifte.
YanıtlaSilbesleyici lezzetli muhteşem:)))