1 Kasım 2012

Yeşil Mercimekli Poğaça

Yeşil Mercimekli Hashasli Pogaca





malzemeler hamuru icin

  • 2 su bardak ilik süt
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1,5 tane yas maya
  • tuz
  • aldigi kadar un (yumsak bir hamur olmali )

ic malzeme

  • 2 su bardak yesil mercemek
  • 2 tane kuru sogan
  • karabiber
  • kirmizi pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
hashasi icin malzemeler


  • yaklasik 2 su bardak kadar sari sürtülmüs hashas
  • 1 ,5 su bardak ay cicek yag
  • tuz
hazirlanisi
  • Ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim .
  • Elinize yapismayincaya kadar unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur.
  • Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Sogani incecik püp püp dograyin .
  • Mercimeyinizi ilk önce yikayin ve tencereye 4 su bardak su koyup haslayin.
  • Su kalirsa süzdürün sakin suya tutmayin .
  • Sogani aycicek yagin icersinde kavurun pembelesince ilikmis mercimeyi icersine katip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyip 3-4 dakika karistirarak pisirin.
  • Mercimekli harcinizi sogumaya birakin.
  • Hashasini derim bir kasenin icersinde tuz ve yagi katip iyice hashasi ezin tamamen yagla karissin.
  • Hamurunuzu 3 veya 4 bezeye ayirin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip acin hashasli karisimdan sürün bolca.
  • Katlayin sagli sollu ve tekrar acin.uzunlamasina
  • Mecimekli hacinizdan uc kismina hamurun sagdan sola dogru kasikla koyup rulo yapin.
  • 2 parmak kalinliginda kesin bir  keskin bicakla
  • Tepsinize alip mecimek orta kisma gelecek sekilde yerlestirin .
  • Mercimeyin üzerine tatli kasigi ile 2 ser kasik tada mercimekli karisimdan doldurun tam orta kismina pogacanin.
  • Popgacalarin üzerine hic bir sey sürmeyin.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
  • Afiyetler olsun cok leziz bir hamur pogaca tarifi .

13 yorum:

  1. Harika olmuş poğaçalar, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Ben denemek istiyorum bu tarifi.Yeşi mercimeği çok severim ben ama eşimle oğlum yemiyor böyle börekle severler belki.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. bu ne güzel sey böyle ya bayildim bayildim ilk firsatta denicem kayt ediyorum sayfayi :)

    YanıtlaSil
  4. ay gordum gordum! tadi kenarlarindan akiyor ;)

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görüntüsü var.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. çok leziz görünüyor canım benim ellerine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. ne denir ki bu güzelliğe :) maşallah ellerine sağlık canım benim

    YanıtlaSil
  8. bunlar çok leziz duruyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Cok degisik bir tarif eline saglik cnm,denencek listesine alindi :)

    Selamlarimla...

    YanıtlaSil
  10. qué maravilla, ummmmm, bsts

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyorlar. Yeşil mercimekle de hem leziz hem de doyurucu olmuştur.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. tarifi mutlaka deneyeceğim. ben de uzun süredir blogları geziyorum ama sizin bloğunuzu yeni keşfettim çok da hoş bir sayfa...

    hemen izlemeye aldım...
    tekrar görüşmek dileğiyle ;)

    YanıtlaSil
  13. biz bu tarifi denedik annemle ve olay yarattı . apartmanda baya bi övgüler aldık kesinlikle deneyin harika :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler