malzemeler
- 2 litre hazir körfezin ayrani
- 1 tatli kasik tuz
- 2su bardak nohut
- 2 kase bugday haslanmis
- 1 tatli kasik kuru nane
- 1 tatli kasik pul biber
- 3 yemek kasik un
- 2 yemek kasik tereyag
- 2 tane tavuk bulyon
- 1 su bardak su
üzerine
1 yemek kasik tere yag,1 tatli kasik pul biber ve 1 tatli kasik naneyi kizartin.
hazirlanisi
- Her memleketin her annenin baska bir tarifi vardir ayni malzemeden bile her elden ayri bir lezlet tat cikar .Aksamdan nohut ve bugdayinizi kayrar suya islatin .
- Haslayin yaklasik 2 su bardak haslanmis nohut ve 2 su bardak haslanmis bugday
- Benim ayran corbam kolay tarifi simdiden afiyetler olsun.
- Tere yagda unu hafif kavurun .
- Üzerine ayraninizi ve suyu ekleyin.
- Tavuk bulyonu ve tuzunuzu nane katip karisrtirin
- Bugday ye nohutunuzu tencerenin icersine ilave edin .
- Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz kivamini su veya ayran ilave ederek ayarlayin.
- Bir kücük tavada 1 yemek kasik tereyag ,1 tatli kasik pul biber ve bir tatli kasik naneyi kizartin .
- Corbanizin üzerine 1 cay kasik dökerek servis yapin
sevdiğimiz,lezzetli bir çorba.ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilçok severim bu çorbayı canım.çokta güzel olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAYRAN ÇORBAN İÇİMİZİ ISITTI AFİYET OLSUN CANIM:D
YanıtlaSilbizim çok sevdiğimiz ve sık yaptığımız bir çorba harika olmuştur kesin eline sağlık
YanıtlaSildün vardı bizde ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Benim blogumu güncellerseniz sevinirim..mutfakincisi.blogspot.com değil..
YanıtlaSilmuhabbetinzerreleri.blogspot.com olacak..
bu yorumu yayınlamayın..Kalın sağlıcakla..
olsada yesek demekten alamadım kendimi harika tariflerinize devam bekliyoruz :)
YanıtlaSil