5 Aralık 2012

Zeytinyağlı Taze Bakla

Zeytinyağlı Taze Bakla


malzemeler

  • 800 gram konserve bakla
  • 1 kuru sogan
  • 1 demet dere otu
  • zeytin yag 3-4 yemek kasik kadar 
  • 1 yemek kasik biber salcasi 
  • 1 yemek kasik domates salcasi
  • 2 dis sarimsak
  • tuz

hazirlanisi


  • Ben konseve kullandim baklayi 2 ki sise konseveyi yikayip suyunu süzdürtün.
  • 1 tane kuru sogani kavurun 
  • Biber ve domades salcasi da kavrulunca icersine tencerenin suyu süzdürülmüs baklayi ilave edin.
  • Rendelenmis Sarimsak bolca taze dere otunu icersine dograyin.
  • Tuzunuzu da katip 4-5 dakika orta hateste pisin .
  • Soguk servis  yaptim üzerine yine bolca taze rede otunu sarimsakli yogurt esliginde servis yaptim .
  • Afiyetler olsun hayirli aksamlar.

11 yorum:

  1. çok güzel görünüyor bakla arkadaşım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Baklayla aram çok kötü ama sizin değişik tarifleriniz sayesinde galiba arayı düzelticez.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. zamanında dondurucuya atılabilir demek ki :) eline sağlık beceriklim

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık gülcancım

    YanıtlaSil
  5. ELLERİNE SAĞLIK ŞİFA OLSUN KUZUMA:))

    YanıtlaSil
  6. ben çok severim baklayı canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Bakla hiç yemedim ama gözüm arkadaki böreklere takıldı):

    YanıtlaSil
  8. olsada yesek valla çok şahane görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Baklayi ancak konserve aliyorum,tazesi pek gelmiyor.Eline saglik ben pidelerden alayim.
    Ben de bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. guzel bir tarif olmuş elinize sağlık

    http://www.vpillssatis.gen.tr

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler