9 Şubat 2013

HAŞHAŞLI ,MERCİMEKLİ BÜKME





malzemeler hamuru icin


  • 2 su bardak ilik süt
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1,5 tane yas maya (60 gramlik)
  • tuz
  • aldigi kadar un (yumusak bir hamur olmali )

ic malzeme

  • 2 su bardak yesil mercemek
  • 2 tane kuru sogan
  • karabiber
  • kirmizi pul biber
  • yarim cay bardak ay cicek yag
hashasi icin malzemeler
  • yaklasik 2 su bardak kadar sari sürtülmüs hashas
  • 1 ,5 su bardak ay cicek yag
  • tuz
hazirlanisi
  • Ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim .
  • Elinize yapismayincaya kadar unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur.
  • Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
  • Sogani incecik püp püp dograyin .
  • Mercimeyinizi ilk önce yikayin ve tencereye 4 su bardak su koyup haslayin.
  • Su kalirsa süzdürün sakin suya tutmayin .
  • Sogani aycicek yagin icersinde kavurun pembelesince ilikmis mercimeyi icersine katip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyip 3-4 dakika karistirarak pisirin.
  • Mercimekli harcinizi sogumaya birakin.
  • Hashasini derim bir kasenin icersinde tuz ve yagi katip iyice hashasi ezin tamamen yagla karissin.
  • Hamurunuzu 3 veya 4 bezeye ayirin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip acin hashasli karisimdan sürün bolca.
  • Katlayin sagli sollu ve tekrar acin.uzunlamasina
  • Kücük bezeler kesip tezgwhin üzerinde eliniz le bastirarak acin .
  • Orta kismina harcinizda 1 yemek kasik katip kenarlarini ic kisma dogru bastirtin.
  • Bu sekile degisik sekillerdede yapablirsiniz.
  • Popgacalarin üzerine hic bir sey sürmeyin.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
  • Afiyetler olsun cok leziz bir hamur pogaca tarifi .

30 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sanırım mercimeksiz haşhaşlı olarak deniycem.

    YanıtlaSil
  2. Bunu afyonlu bir arkadasim var cok guzel yapar. Oradan biliyorum cok guzel olur. Ellerinize saglik. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Gülcancım ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor, ben bayılırım yeşil mercimekli tariflere. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık haşhaşlı tatlara bayılıyorum.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. AYRI AYRI YAPMIŞTIM AMA İKİ LEZZETİ BİR ARADA KULLANMAMIŞTIM,
    DENEYECEĞİM CANIM ELİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  6. Haşhaşı çok severim çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.
    Feradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora Ödüllü Yarışma için etkinlik düzenleyecek blog yazarları arıyoruz. etkinliği düzenlemek istermisiniz. Etkinlik hediyesi sponsor tarafından karşılanacaktır. katılmak isterseniz yorumda kullandıgım adrese tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Bekliyoruz

    YanıtlaSil
  8. Sari hashasi nerede bulabilirim acaba yazarsaniz sevinirim.
    Almanyadan

    YanıtlaSil
  9. Sari hashasi nerede bulabilirim acaba yazarsaniz sevinirim.
    Almanyadan

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık. Bu zamana kadar duup daha deneyemediğim bir tarif. Denemek bana da nasip olur inşAllah.

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım..
    nefis görünüyor bu bükmeler:))
    sevgiler:))

    YanıtlaSil
  12. Haşhaş ve mercimek böreğe çok yakışıyor börek nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Memleketimin lezzeti :) Afyon-Emirdağ'lıyım.

    Ama bu şekilde yaptığımıza ağzıaçık diyoruz, rulo şekli verdiğimiz bükmedir. Adı ne olursa olsun önemli değil aslında :)) Tadı harika çünkü. Çok güzel yapmışsın canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Ben hashasi Usakdan getiriyorum ama Almanyada baktatin 1 kiloluk kavanozlarda hazir tüm alis veris yerlerinde bulmak mümkün yoksa siparis vere bilirsini .

    YanıtlaSil
  15. Cok tesekkur ederim.En kisa zamanda hashasli tarifinizi yapicam.
    Almanya (Munchen)

    YanıtlaSil
  16. çok lezzetli olmuşa benziyor,değişik bir tarif denenecekler listeme aldım,ellerinize sağlık, ben de beklerim...

    YanıtlaSil
  17. Çok hoş bir tarif, bende haşhaşla farklı neler yapsam diye düşünüyordum bu aralar. Güzel denk geldi. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Ellerine sağlık,nefis bir tat.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar Gülcen.
    Çok ilginç bir tarif bu. Denemek için not alındı. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Hello Dear, are you in fact visiting this web page daily, if so afterward you will
    definitely get nice know-how.
    Also visit my site - settlement cash

    YanıtlaSil
  21. Eline sağlık çok güzel olmuş:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  22. Hey There. I found your blog using msn. This is a very
    well written article. I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.
    Also visit my web-site purchase structured settlement

    YanıtlaSil
  23. ellerine saglik canim nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  24. ellerinize sağlık haşhaş yeni tatığım bir lezzet yeşil mercimklede çok yakışmıştır

    YanıtlaSil
  25. oyyy asıl sen beni büktün acıktım yaa sankim çok lezzetli gözüküyorlar ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  26. Ellerine sağlık Gülcancım ben çook severim bu böreği ama hiç yapmadım gözümde büyyor ama buldum mu 5 tana filan yerim:)) sevgilerimele...

    YanıtlaSil
  27. Haşhaşlıya bayılıyorum.Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. Blogunuzu izlemeye aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.

    YanıtlaSil
  28. Ana sayfamdan da izliyorum sizi,epeydir yayın yapmıyorsunuz.Hayırdır inşallah,nasılsınız.Selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  29. banazlı tarifin güzel yarın deneyecegim .handan

    YanıtlaSil
  30. Böyle tatlılarada bayılırım :) Haşhaşlı olanlar özellikle farklı bir tat bırakıyor. Ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler