- 2 su bardak ilik süt
- 3 tane yumurta
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1,5 tane yas maya (60 gramlik)
- tuz
- aldigi kadar un (yumusak bir hamur olmali )
ic malzeme
- 2 su bardak yesil mercemek
- 2 tane kuru sogan
- karabiber
- kirmizi pul biber
- yarim cay bardak ay cicek yag
hashasi icin
malzemeler
- yaklasik 2 su bardak kadar sari sürtülmüs hashas
- 1 ,5 su bardak ay cicek yag
- tuz
hazirlanisi
- Ilk önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim .
- Elinize yapismayincaya kadar unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur.
- Üzerini kapatip mayalanmaya birakin.
- Sogani incecik püp püp dograyin .
- Mercimeyinizi ilk önce yikayin ve tencereye 4 su bardak su koyup haslayin.
- Su kalirsa süzdürün sakin suya tutmayin .
- Sogani aycicek yagin icersinde kavurun pembelesince ilikmis mercimeyi icersine katip tuz ,pul biber ve karabiber ekleyip 3-4 dakika karistirarak pisirin.
- Mercimekli harcinizi sogumaya birakin.
- Hashasini derim bir kasenin icersinde tuz ve yagi katip iyice hashasi ezin tamamen yagla karissin.
- Hamurunuzu 3 veya 4 bezeye ayirin.
- Tezgahin üzerine yag damlatip acin hashasli karisimdan sürün bolca.
- Katlayin sagli sollu ve tekrar acin.uzunlamasina
- Kücük bezeler kesip tezgwhin üzerinde eliniz le bastirarak acin .
- Orta kismina harcinizda 1 yemek kasik katip kenarlarini ic kisma dogru bastirtin.
- Bu sekile degisik sekillerdede yapablirsiniz.
- Popgacalarin üzerine hic bir sey sürmeyin.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin.
- Afiyetler olsun cok leziz bir hamur pogaca tarifi .
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sanırım mercimeksiz haşhaşlı olarak deniycem.
YanıtlaSilBunu afyonlu bir arkadasim var cok guzel yapar. Oradan biliyorum cok guzel olur. Ellerinize saglik. Sevgiler :)
YanıtlaSilGülcancım ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor, ben bayılırım yeşil mercimekli tariflere. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine sağlık haşhaşlı tatlara bayılıyorum.
YanıtlaSilsevgiler
AYRI AYRI YAPMIŞTIM AMA İKİ LEZZETİ BİR ARADA KULLANMAMIŞTIM,
YanıtlaSilDENEYECEĞİM CANIM ELİNE SAĞLIK
Haşhaşı çok severim çok nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMerhabalar.
YanıtlaSilFeradem Uyku Seti Tek Kişilik Ancora Ödüllü Yarışma için etkinlik düzenleyecek blog yazarları arıyoruz. etkinliği düzenlemek istermisiniz. Etkinlik hediyesi sponsor tarafından karşılanacaktır. katılmak isterseniz yorumda kullandıgım adrese tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Bekliyoruz
Sari hashasi nerede bulabilirim acaba yazarsaniz sevinirim.
YanıtlaSilAlmanyadan
Sari hashasi nerede bulabilirim acaba yazarsaniz sevinirim.
YanıtlaSilAlmanyadan
Ellerinize sağlık. Bu zamana kadar duup daha deneyemediğim bir tarif. Denemek bana da nasip olur inşAllah.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilnefis görünüyor bu bükmeler:))
sevgiler:))
Haşhaş ve mercimek böreğe çok yakışıyor börek nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler
YanıtlaSilMemleketimin lezzeti :) Afyon-Emirdağ'lıyım.
YanıtlaSilAma bu şekilde yaptığımıza ağzıaçık diyoruz, rulo şekli verdiğimiz bükmedir. Adı ne olursa olsun önemli değil aslında :)) Tadı harika çünkü. Çok güzel yapmışsın canım, ellerine sağlık..
Ben hashasi Usakdan getiriyorum ama Almanyada baktatin 1 kiloluk kavanozlarda hazir tüm alis veris yerlerinde bulmak mümkün yoksa siparis vere bilirsini .
YanıtlaSilCok tesekkur ederim.En kisa zamanda hashasli tarifinizi yapicam.
YanıtlaSilAlmanya (Munchen)
çok lezzetli olmuşa benziyor,değişik bir tarif denenecekler listeme aldım,ellerinize sağlık, ben de beklerim...
YanıtlaSilÇok hoş bir tarif, bende haşhaşla farklı neler yapsam diye düşünüyordum bu aralar. Güzel denk geldi. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefis bir tat.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilMerhabalar Gülcen.
YanıtlaSilÇok ilginç bir tarif bu. Denemek için not alındı. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Hello Dear, are you in fact visiting this web page daily, if so afterward you will
YanıtlaSildefinitely get nice know-how.
Also visit my site - settlement cash
Eline sağlık çok güzel olmuş:) sevgiler canım
YanıtlaSilHey There. I found your blog using msn. This is a very
YanıtlaSilwell written article. I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post. I will definitely comeback.
Also visit my web-site purchase structured settlement
ellerine saglik canim nefis görünüyor.
YanıtlaSilellerinize sağlık haşhaş yeni tatığım bir lezzet yeşil mercimklede çok yakışmıştır
YanıtlaSiloyyy asıl sen beni büktün acıktım yaa sankim çok lezzetli gözüküyorlar ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilEllerine sağlık Gülcancım ben çook severim bu böreği ama hiç yapmadım gözümde büyyor ama buldum mu 5 tana filan yerim:)) sevgilerimele...
YanıtlaSilHaşhaşlıya bayılıyorum.Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık. Blogunuzu izlemeye aldım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.
YanıtlaSilAna sayfamdan da izliyorum sizi,epeydir yayın yapmıyorsunuz.Hayırdır inşallah,nasılsınız.Selam ve sevgiler..
YanıtlaSilbanazlı tarifin güzel yarın deneyecegim .handan
YanıtlaSilBöyle tatlılarada bayılırım :) Haşhaşlı olanlar özellikle farklı bir tat bırakıyor. Ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSil