6 Şubat 2013

pofuduk boş poğaça

pofuduk boş poğaça             pofuduk nefis bir pogaca 





malzemeler

  • 500 ml ilik süt
  • 3 tane yumurta
  • 6 yemek kasik toz seker
  • 1 tane yas maya
  • 1 tatli kasik tuz
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • alabildigi kadar un
  • üzerine 1 yumurta ,1 tutam toz seker
hazirlanisi

  • Ilik südün icersinesekeri , tuzu  ve mayayi katip  cirparak erimesini saglayin.
  • Yugurma kabina yumurtayi da ilave edip devam cirpin.
  • Yag da ilave edin .
  • Yavas yvas unu katip elinizle yugurun.
  • Yumuisak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzun üzerini kapatin ve mayalanmaya birakin.
  • Hamur iki kati oluncaya kadar.
  • Ceviz büyüklügünde bezeler yuvarlayip tepsiye aralikli siralayin.
  • Üzerine yumurta ve bir tutam sekeri cirpip fica ile sürün.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirinin.
  • Afiyetler olsun hemen bayatlamayan cok güzel bir tarif.

12 yorum:

  1. kızım çok seviyor poğaçayı ellerine sağlık gülcancığım tarifi denemek için aldım birde yatmadan önce bir tane ağzıma attım :))

    YanıtlaSil
  2. Aradığım bir poaça tarifiydi canım tefavuk oldu teşekkür ediyorum ellerine sağlık olsun sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu poğaça bol yumurtalıymış. Denemek üzere not aldım. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Yumuşacık görünüyor,ellerine sağlık.içine ne istersek süreriz benim canım zeytin ezmelisini çekti şimdi.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Benim en sevdiğim poğaçadır.
    Annem çok güzel yapar.
    Harika görünüyor ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. oyy yumuş yumuşş harikalar:)
    ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık pek güzel görünüyor sıcacık çayın yanında güzel gider:)sevgiler

    YanıtlaSil
  10. cnm ellerine sağlık,çok pofidikler gerçekten...

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık canım çok güzel olmuşlar yine

    YanıtlaSil
  12. tarifleriniz çok güzel teşekür ederim

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler