5 Şubat 2013

Şekerpare




malzemeler



  • 2-3 bardak elenmiş un
  • 125 gr. Tereyağı (margarin)
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kasik irmik
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tutam tuz
Şerbet 
  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç buçuk su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
  • Yumurta, margarin ve toz şekeri derin  kabın içinde bir çırpıcın pürüzsüz hale gelene kadar ilk önce bir mikserlen  çırpın.
  • Üzerine elenmiş un, irmik , vanilya şekeri, bir tutam tuzu , kabartma tozunu  ilave edip hamurunuzu yoğurun.
  • Şekerpare hamurundan   parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
  • Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine şekerpareleri aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun.
  • Sekillerini arzunuza göre yapin rendeyide bastira bilirsiniz tatliya sekil vermek icin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
  • Şekerparenin şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın. 
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 
  • Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ilik  şerbeti dökün 
  • Birer lokmalik bu sekilde dahada güzel oluyor normalde ceviz büyüklügünde yapariz bunlar birazdaha kücük oldular .
  • Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.

10 yorum:

  1. hımm.nefis bir tatlı canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Şekerpareye eşim bayılır ellerine sağlık Gülcancım nefis bir görüntü..

    YanıtlaSil
  3. mmm şekerpare olur da yenmez mi.ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Tariflerinizi beyeniyorum dun elmali kekinizi pisirdim cok guzel oldu gulcan hanim sizden ricam daha ayrintili paylasin tarifleri hayirli gunler

    YanıtlaSil
  5. Çok severim.Harika görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık gülcancım uzun zamandır görüşemiyoruz nasılsın inş iyisindir banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hafta sonuna küçük oğlum eve gelecek, sipariş verdi şekerpare yapmam lazım o zaman bir daha ziyaret ederim bu tarifi görüntü süper her zamanki gibi..

    YanıtlaSil
  8. Gülcan hanım ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  9. Bugun tarifinizi deneyecegim.

    YanıtlaSil
  10. Tarifinizi dun denedim. Yumurta dilimleyicisi ile sekil verdim. Hazir tatlilara benzedi. Cok guzel oldu. Fakat sekeri biraz fazlaydi. Icine 2 yerine 1 bardak seker daha iyi olur diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler