30 Ocak 2014

Patlıcan Dizme .....PATLICAN KEBABI

 




malzemeler
  • 600 gram kiyma 
  • 1 tutam maydanoz 
  • 1 tane kuru sogan
  • yarim su bardak rendelenmis kasar peyniri
  • tuz, nane ,kirmizi pul biber ,2 dis sarimsak
  • 1 tatli kasik domates salcasi
  • 1 tatli kasik biber salcasi
  • patlican  ben normal uzun patlican bulamadigim icin bostan patlican kullandim 
sosu icin malzemeler
  • 2 su bardak su
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • 2 dis sarimsak kara biber, pul biber ,tuz ve 3 yemek kasik ay cicek yag
 üzerine
  • domates ve yesil sivri biber 
hazirlanisi
  • Patlicani yikayip alacali soyup  dilimleyin tuzlu suda yaklasik 10- 15 dakika bekletin.
  •  Derin bir kabin icersine kiymayi alin.
  • Kuru sogan ve maydanozu ayiklanip yikanip incecik dograyin .
  • Kasar peyniri rendeleyin.
  • Tüm malzemeleri katip köfteyi yugurun
  • Köfteden parcalar kopartin ve yuvarlayip  seklini verin patlicanlar sudan bir gecirtip suyunu sIkIn.
  • Tepsinize sralayin köfte ,patlican ben borcam da yaptim.
  • Sosunuzu hazirlayin cirpin suyun icersinde salcayi diyer malzemeide katip karistirip köfte ve patlicanlarin üzerine dökün.
  • Yesil biber ve domatesinizi dodrayip en üste siralayip 175 derece firinda pisirin .
  • ilk pisme esnasinda tepsinin üzerini kapatip sonra acip devam pisirin afiyetler olsun.

6 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika bir yemek ama patlıcan mevsiminde çok daha güzel olur sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Gülcancım,

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok sevdiğim ve sık yaptığım bir yemektir sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık arkadaşım bayılırım özellikle lavaşla yemesini çok severim:)

    YanıtlaSil
  5. Canım yorumun beni nasıl mutlu etti
    patlıcana aşığım nefis bir kebap olmuş ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık arkadaşım yine döktürmüşsün...

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler