malzemeler
- 600 gram kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tane kuru sogan
- yarim su bardak rendelenmis kasar peyniri
- tuz, nane ,kirmizi pul biber ,2 dis sarimsak
- 1 tatli kasik domates salcasi
- 1 tatli kasik biber salcasi
- patlican ben normal uzun patlican bulamadigim icin bostan patlican kullandim
- 2 su bardak su
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 2 dis sarimsak kara biber, pul biber ,tuz ve 3 yemek kasik ay cicek yag
- domates ve yesil sivri biber
- Patlicani yikayip alacali soyup dilimleyin tuzlu suda yaklasik 10- 15 dakika bekletin.
- Derin bir kabin icersine kiymayi alin.
- Kuru sogan ve maydanozu ayiklanip yikanip incecik dograyin .
- Kasar peyniri rendeleyin.
- Tüm malzemeleri katip köfteyi yugurun
- Köfteden parcalar kopartin ve yuvarlayip seklini verin patlicanlar sudan bir gecirtip suyunu sIkIn.
- Tepsinize sralayin köfte ,patlican ben borcam da yaptim.
- Sosunuzu hazirlayin cirpin suyun icersinde salcayi diyer malzemeide katip karistirip köfte ve patlicanlarin üzerine dökün.
- Yesil biber ve domatesinizi dodrayip en üste siralayip 175 derece firinda pisirin .
- ilk pisme esnasinda tepsinin üzerini kapatip sonra acip devam pisirin afiyetler olsun.
Ellerine sağlık harika bir yemek ama patlıcan mevsiminde çok daha güzel olur sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık Gülcancım,
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok sevdiğim ve sık yaptığım bir yemektir sevgiler
YanıtlaSilEline sağlık arkadaşım bayılırım özellikle lavaşla yemesini çok severim:)
YanıtlaSilCanım yorumun beni nasıl mutlu etti
YanıtlaSilpatlıcana aşığım nefis bir kebap olmuş ellerine sağlık,sevgiler...
Ellerine sağlık arkadaşım yine döktürmüşsün...
YanıtlaSil