KARNIYARIK TARIFI
Sıvıyağ kizartmak icin
İç harcı
- 400 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşilbiber
- 1 adet kirmizi biber
- 1 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber,kimyon,pulbiber
- 6-7 dal maydanoz
- taze nane yapragi 5-6 tane
- Tuz
2 adet domates
Sosu icin
- 1,5 cay bardağı su
- 1 çay kaşığı domates salçası
- Tuz
- Patlıcanlar yıkanır başları kesilir ve alacali soyacakla soyulur, kızgın yağda sagli sollu kızartılır
- Tepsiye dizilir soğumaya bırakılır.Keit pecete ile yagini aldirin.
- Başka bir tencereye doğranmış soğan , sıvıyağ, doğranmış sarımsak alınır tuz serpilip kavrulur,kavurma işlemi devam ederken kıyma eklenir ve kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir, sırayla doğranmış kirmizi biber ,yeşilbiber,rendelenmiş domates,salçalar katılır ve salçanın çiğ kokusu çıkarılır ocak kapatılır baharatlar eklenir,maydanoz ve nane doğranır ve karıştırılır.
- Kizarttığımız her bir patlıcanın ortası tatli kasigi ile acılır ve ic malzeme doldurulur, üzerine domates ince ince dilimlenir,sosu dökülup 180 derece fırında pişirilir.
- Yanına ben pilav ve salata ekleyerek servis yaptim
Canim arkadaslarim hepinizin zamazani hayirli olsun tüm dualariniz kabul olsun.
YanıtlaSilBenim bir blogumla ilgili sorunum var reklem vermedim ama blogumda reklam cikiyor ne yapmamlazim reklami kaldirmak icin
yardimci olursaniz sevinirim
ben reklam görmedim inşallah gitmiştir
YanıtlaSileline sağlık
merhaba
YanıtlaSilelinize sağlık çokda severim çok güzel görünüyor sevgiler
enfes enfes, muhteşem gözüküyor
YanıtlaSil