Haşhaşlı irmikli kek servise hazır Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı mor Haşhaş
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Bir tane vanilya şekeri
bir tane kabartma tozu
Şerbeti için malzemeler
2 su bardağı su
bir buçuk su bardağı toz şeker
çeyrek limon
Kreması için malzemeler
400 gram çiğ krema
2 paket krem şanti
4 yemek kaşığı pasta kreması tozu
200 gram (( schmand )) yogurt süzme yogurt
hazırlanışı
ilk önce yumurtamızı toz şeker ile birlikte çırpıyoruz
Sonra diğer malzemeleri teker teker katıp devam çırpıyoruz.
En son onu muzu ve kabartma tozunu kapatıyoruz karıştırıyoruz.
Borcamın içerisinde yağ sürüyoruz ve unluyoruz çırpmış olduğumuz kek hamurumuzu içerisine döküyoruz.
185 derece fırında pişiriyoruz
Bu arada şerbetimizi haşlıyoruz kaynamaya başlayınca içersine limonu sıkıyoruz birkaç taşımlık kaynadığı zaman kenara ılıması için çekiyoruz Fırından ki ikimiz çıkınca şerbetimizi ılık bir şekilde Üzerine gezdiriyoruz. Kremamızı çiğ krema nın içerisine Krem şantiyi katıp iyice çırpıyoruz koyulunca 5 yemek kaşığı pasta krema tozunu ve 200 gram süzme yoğurdumuzu da içerisine ilave edip devam çırpıyoruz bunu 10 .15 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakırız.
Yada soğumuş olan Şerbetli kekimizin üzerine sıpatula ile sürüyoruz üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık üç dört saat dinlenmeye bırakıyoruz.
Çıkınca üzerine istediğini fındık badem ile süsleyebilirsiniz Ben şekerleme kullandım Afiyet şeker olsun
hep niyetlendiğim ama hiç denemediğim bir tatlı bu... Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSil