300 gr tereyağı
300 gram tozşeker
300 gram un
5 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
bir paket vanilya şekeri
Kreması için malzemeler
1 litre süt
3 paket puding tozu krema tadında
800 gram (schmand )süzme yoğurt
8 yemek kaşığı tozşeker
2 paket Pasta jeli
2 kilo çilek
Hazırlanışı
Margarini şekeri unumuzu yumurtamızı kabartma tozunu ve vanilyayı şekerimizi bir derin kabın içerisine katıyoruz ve çırpıyoruz.
Derin bir fırın tepsisinin içerisine döküyoruz önceden ısıtılmış
180 derece fırında pişiriyoruz fırınımızda.
Kekimizi pişerken süt puding tozunu içersin katıyoruz 6 yemek kaşığı süzme yoğurdumuzu ve içerisine ilave ediyoruz çırpıyoruz.
Tencere ye içerisinde bu çırmış olduğumuz karışımı karıştırarak kaynatıyoruz kıvamı alıyor .
Kalan Süzme yoğurdu içerisine katı tencerenin çırpıyoruz yaklaşık 34 dakika hızlı bir şekilde çırpma işlemine devam ediyoruz
Çilek yıkıyoruz kuruluyoruz
dilimleyip hazır hale getiriyoruz .
Kekimiz soğuduktan sonra yapmış olduğumuz kremamızı kekimizin üzerine döküp her tarafına ıspatula ile sürüyoruz. Çilekler Üzerine sıralıyoruz kiramanin üzerine.
( Tortenguss) pastanın üzerine Pasta jeli ne kaynatıp kıvamına gelince üzerine gezdiriyoruz iyice çilekler pasta cebini çektikten sonra ve soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
Ben kremalı tarifi yarı yarıya kullandım siz isterseniz bol kremalı seviyorsanız tarifini tam uygulayın
Çilekli pasta tamda mevsimi olduğu bu aylarda yapmak gerek. Senin pastanda çok iştah açıcı gözüküyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim
YanıtlaSilNefis olmuş canım. Ellerine sağlık
YanıtlaSil