29 Nisan 2016

Peynirli açma tarifi



Peynirli açma 
malzemeler 
3 su bardağı süt 
1 su bardağı ayçiçek yağı 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
 bir tane yaş maya 40 gramlık Aldığı kadar un 
Iki için
 beyaz peynir

üzeri için 
Yumurta sarısı 
Susam 
Çörekotu ve haşhaş tohumu

Hazırlanışı 
Derin bir kabın icersinde  önce sütümüzün ılık olması lazım mayamızı içersinde üretiyoruz ayçiçek yağı ilave ediyoruz toz ve toz şekeri katıp erimesinin sağlıyoruz unumuzu yavaş yavaş içerisine katıp hamurumuzu Yürüyoruz yumuşak bir hamur olmalı elimize yapışmayacak üzerini kapatıp yaklaşık 35 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz ahvaltılık beyaz peynir İçerisi için peynirimizi ufalıyoruz hamurumuzdan küçük küçük bezeler çıkartıyoruz bu bezeleri açıyoruz merdaneyle ve açmış olduğumuz hamurların içerisine yarımşar çay kaşığı kadar tereyağı sürüyoruz peynirimizi uç kısmına sıralıyoruz ve burada yapıyoruz avuç içinde yuvarlıyoruz sonra bu hamurumuzu düğüm atıyoruz tepsimize sıralıyoruz üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Susam Çörekotu ve haşhaş tohumu serpiştirip 185 derece fırında pişiriyoruz Afiyet olsun yumuşacık pofuduk bir tarif


2 yorum:

  1. Paylaştığınız bu güzel bilgiler için teşekkür ederim.Sayenizde bilgi sahibi oldum.Yeni haberler,ilginç bilgiler,şaşırtıcı videolar,istediğiniz her konuyu bulabileceğiniz bu siteye de girmenizi öneriyorum.. http://www.acmatarifi.net/peynirli-acma-tarifi/

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi çok beğendim evde denedim ve çok güzel oldu. Farklı tarifler için bu siteyi de ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler