22 Şubat 2010

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Kadayıflı Muhallebi tarifi




malzeme
  • 500 gram taze kadayif
  • 100 gram tereyag
  • yarim su bardak
  • 1 su bardak ceviz
  • yarim su bardak kabuksuz badem
Muhallebisi için
  • 1,5 kilo süt
  • 1,5 su bardak şeker
  • 1 kutu çig krema (200 ml.)
  • 1 paket vanilya puding tozu(kaynayip hazirlananlardan )
  • 4 ,5 yemek kasik nisasta
  • 1 tane vanilya sekeri
yapilisi
  • Kadayıf, eritilmiş tereyagda rengi dönene kadar orta ateste teflon tavada kavrulur.
  • İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur.
  • Kadayıfın yarısı büyük borcamın altına serilir.
  • Ayrı bir tencerede krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir.
  • Sonradan krema da ilave edilip çırpılır.
  • Borcamin tabanina yarisini kadayifin döseyin.
  • Ben muhallebiyi sicakkan ilave ettim kadayifin üzerine.
  • kalan kadayifida muhallebinin üzerine esit sekilde dökün .
  • Soguyunca servise hazir .
  • Ben ve kizlarim bu tatliyi seviyoruz hem leziz hede cok kalay ayni zamanda hafif bir tatli .Kadayif zaten nefis oluyor serbetle bulusunca .Bu sekil muhallebili kadayif gercekten cok güzel -
  • Afiyetler olsun .

28 yorum:

  1. Canım bende denemıstım daha once bu tarifi,gercekten cok lezzetlı oluyor.Harika görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bu da değişik tarif olmuş ellerine sağlık canım tarifi aldım kocaman sevgilerimi bırakıyorum..

    YanıtlaSil
  3. Mmmm... Senin de ellerine saglik arkadasim... Ben de yaptim bir kez ama seninki kadar güzel olmadi... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  4. Canım bir kaçgündür uğrayamadım kusura bakma...

    Yaptıkların hepside nefis favori tatlılarımdandır...

    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. merhaba arkadaşım blogun harika senden daha yeteneklisimi var. birde ben bir bloğa yetişemezken maşallah 5 mi 6 mı kolay gelsin valla bravo

    YanıtlaSil
  6. Kadayıflı muhallebiye bayılırım harika görünüyo ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. AYYY BU NE LEZZET AMANN BEN GÖZÜMÜ KAPADIM BAKMADAN YAZAYIM ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık canm,ilk öğrendiğimde o kadar sık yapardımki anlatamam..
    ben muhallebinin üstüne kremşanti de ekliyordum. öylesi de, güzel bir lezzet oluyor..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. How yummy & tempting it looks..... I am just drooling over it...

    Ash...
    (http://asha-oceanichope.blogspot.com/)

    YanıtlaSil
  10. canim ellerine saglik daha once yemistim cok nefis oluyor sizlere afiyet seker olsun arkadasim guzel bir gun gecirmen dileigyle sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Biraz farklı bir tarifde benim var. Çok lezzetli oluyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor! Ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  13. uzun zaman olmuştu yemeyeli bende dün akşam yaptım afiyet bal olsun hepinize ellerine sağlık arkadaşım
    ayrıca sayfama bırakmış oldugun yoruma da teşekkür ederim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. sevgili Gülcan harika görünüyor bu tatlı, hemen kaydedip denemeli.sağolasın

    YanıtlaSil
  15. Himmm Harika olmus...
    Ellerine saglik canim...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Canıın içi,çok sevdiğim bir tatlıyı yapmışsın,çok ta hoş görünüyor,ellerine saglık,sevgi ve saygılarrr...

    YanıtlaSil
  17. Merhaba. Çok nefis bir görüntü, ellerinize sağlık. Hep denemek istediğim bir tarif, bir gün inşallah. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Add please in your blog, a text translator for English or Greek!! I love your recipes!!!

    YanıtlaSil
  19. bencede harika bir lezzet canım.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  20. hiç denemedim fakat arkadaşımda yemiştim. Çok güzel ve çok hafif bir tatlı..

    YanıtlaSil
  21. Tatlılar süper görünüyorr ellerine sağlık.Benim gibi tatlı canavarı için çok iştah açıcı.Bu nedenle senı Mimliyorum:))) bloğuma uğramalısn. Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  22. İşte ben bu tatlıya bayılıyorum. Ellerine sağlık cnm. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. çok sevdiğim bir tatlı, pek de şahane görünüyor.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  24. ENFES OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  25. Çok severim kadayıflı muhallebiyi.Ama ben hep kadayıfları fırında yapıyorum.ÖYlede çok hafif oluyor.Bu şekildede deneyeceğim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba Gülcan,
    ellerine sağlık.Blogun okadar harika . Ben kadayıfe bayılyoruım.
    Kadayıflı muhallebiyi de japarim. Tarifi aldim.
    sevgilerimi brakyorum Siran

    YanıtlaSil
  27. Merhaba Gülcan,
    ellerine sağlık.Blogun okadar harika . Ben kadayıfe bayılyoruım.
    Kadayıflı muhallebiyi de japarim. Tarifi aldim.
    sevgilerimi brakyorum Siran

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler