malzeme
- 2 su bardak kafrengi natur pirinc
- 2 bardak su
- 1 yamak kasik limon suyu
- 2 yemek kasik tereyagi
- yarim bardak ciy kirema
- 50 gram kasar
- 2 tatli kasik vegate sebzeli cesni
hazirlanisi
- Pirinci yikayin ve 5 dakika kadar suyun icine islayin.
- Pirincin suyunu süzdürün.
- Tere yagi teflon tencedede pirincler 2-3 dakika orta ateste karistirin.
- Ilik suyunu ciy kiremayi ,baharatini ve limon suyunu ekleyip karistirin
- Tencerenin kapagini kapatin ocagin altini endüsük isiya.
- 15 -20 dakika sonra kasar icine karistirip ocagin altini hemen kapatin.
- Tencerenin kapagini kapatip 10 dakika dinlensin.
Gülcancıgım, ellerine saglık. Çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSevgililer gününüz kutlar, sevgilerinin daim olması dileklerimle.
Sevgiler..
Cemile
canım pilavın kremalısını ilk kez görüyorum.Görüntü harika ellerine sağlık Gülcancım...
YanıtlaSilCanim,
YanıtlaSilhic pilava krema katmak aklimin ucundan bile gecmezdi ama görüntü olarak gercekten cok hosuma gitti ve ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Very yummy & mouthwatering..... Wanna taste a bite.... right away....
YanıtlaSilI'm sure you had an awesome yesterday!!!!!
Ash...
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Merhaba. Hiç duymadığım ve tatmadığım bir pilav. Görüntü harika, siz yaptığınıza göre eminim tadı da nefistir. Afiyet olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilblogunuz'daki tarifleri çok sevdik bakmak isterseniz bizim blogumuz:
YanıtlaSilsergicocuklar.blogspot.com/
gülcancım ne değişik olmuş ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilCanım çok değişikmiş tarifi gerçekten et yemeklerinin yanına süper olur...
YanıtlaSil