malzeme
- 500 gr un
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta
- 1/2 limon suyu
- 100 gr su
- 500 gr tereyag
- 500 gr su
- 750 gr şeker
- 1/2 limon suyu
- Bütün malzeme karıştırılarak yugrulur sert bir hamur elde edilir.
- Hamur yaklasik üzeri kapali 30 dakika dinlendirilir.
- 12 parçaya bölünür arasına nişasta serpilir avuv ici kadar actik tan sonra.
- 5 tane hamuru üstüste koyup oklava yardımı ile oldukça ince acilir.
- Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker ince oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, tepsiye oklavanin bi ucundan tutup tepsiye siyrilir.
- Dizme işlemi bittikten sonra bicaklan iskesilir.
- 500 gr tereyag eritilirYagin üzerine gelen beyaz köpük kasikla alip atilir cöpe.
- Yag baklavanın üzerinde gezdirilir.
- 160 derecede yaklaşık 35 dakika kadar pişirilip fırından çıkarılır.
- Surubu önceden hazirlayip üzerine dökülür.
- Şurup ve baklava sıcak olacak şekilde dökülür.
bayağı zahmetli bir tatlı eline emeğine sağlık selamlar sevgiler AEO
YanıtlaSilolamazzzzz hemen istiyorum o baklavadan süper olmuş eline sağlık
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilEvet
YanıtlaSiloldu açtım fakat site nasıl açacağım?
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilHarika olmus, ellerine saglik Gulcan'cigim, tek kelime ile super...
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum, ve de guzel bir hafta diliyorum.
owww,ellerine sağlık harika görünüyor. oldukça da uğraştırıcı
YanıtlaSilTamam oldu ilk tarifimi yayınladım.Herşey için teşekkürler.
YanıtlaSilFotoğrafı öyle yakın ki az kalsa ağzıma girecek sanki.Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilMannooo...Das kannst Du mir doch nicht antun ! Ich sterbe für BAKLAVA-BITTE Bitte! Bitte! geht das auch in Deutsch. Danke
YanıtlaSilmerhabalar Gülcanim,
YanıtlaSilepeydir ugrayamamistim özlemisim tariflerini. izdivaca cekilmistim.
bazen diyorum ya bayram degil seyran degil ne bu baklava sevdasi. o günlerde sana ugrayacagim demek. ellerin dert görmesin cok lezzetli görünüyor. sevgiler canim.
Şimdi benim bir google adsense hesabı almam qerekir fakat bir türlü alamadım. Yardımcı olursan sevinirim.Sevgilerler...
YanıtlaSilGoogle sagt:Übersetzung von Türkisch in DeutschLateinische Umschrift anzeigen
YanıtlaSilMaterial
* 500 g Mehl
* 1 Teelöffel Salz
* 2 Eier
* 1 / 2 Zitrone
* 100 Gramm Wasser
* 500 g Butter
Für Sirup
* 500 Gramm Wasser
* 750 g Zucker
* 1 / 2 Zitrone
Vorbereitung
* Alle Materialien sind durch das Mischen der Teig yugrulur schwer erhältlich.
Der Teig für etwa 30 Minuten abgedeckt und ausgeruht.
* 12 Tracks sind zwischen dem akti diagnostiziert Split bis nach der Stärke bestreut avuv ici.
* 5 von ihnen mit Hilfe rollen den Teig sehr dünn und gerät in eine Zeile gesetzt.
* Nachdem sie am Ende die hauchdünne nacheinander die Mutter zwischen der Walze und in Form von Rollen gewickelt werden, Roll-out Tabletts und Schalen zu bi siyrilir Ende halten.
* Iskesilir Knieoperation nach dem Stechen.
* 500 g Butter auf den weißen Schaum mit einem Löffel eritilirYagin bewältigen Entsorgen Sie es weg.
* Öl wird über die Baklava gegossen.
* Ofen 160 Grad ca. 35 Minuten wird jetzt gebacken werden.
* Schalten Sie die Pre hazirlayip gegossen auf.
* Um in den heißen Sirup und Baklava gießen.
Eine bessere Übersetzung vorschlagen
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilCOK SEVERIM HARIKA OLMUS
YanıtlaSilAFIYET OLSUN
SEVGILER
Ooo harikasın canım ya ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık canım maalesef benim yufka açmak gibi bir maharetim olmadığı için hazır hamurdan yapıyorum.ama elde açması gibi varmı..
YanıtlaSilOlá, amiga!
YanıtlaSilPassei para uma visitinha... amei!
Hummmmmmmmmmm!...
Simplesmente delicioso!!!
Você é muito talentosa... parabéns!!!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil
ah ah hmmmh oh oh ayyy ne tatlıdır şimdi o ben çok severim tatlıyı nooolur bir tabak bana gönderirmisin lüffeeenn :-))))))ellrine sağlık şahane görünüyor hmmmh...
YanıtlaSilmerhaba anneler gununuz kutlu olsun
YanıtlaSil