6 Mayıs 2010

krep tarifi krep

KREP  tarifi



malzeme
  • 3 tane yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 tutam tuz
  • 3-4 yemek kasik ay cicek yagi
  • 1 su bardak toz seker
  • 650 gram un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
hazirlanisi
  • Önce yumurtaları çırpın.
  • Ardından unu kabartma tozunu ekleyip cirpmaya devam edin.
  • Sütü azar azar içine ekleyin ki top olmasın.
  • Tuzu ve yaginida en son ekeyip krep hamurunuzu oluşturun.
  • Teflon tavanin icine yag damlatin pecete ile hertarafina sürün.
  • Kızgın tavaya, krep hamurundan yarım kepçe kadar dökün.
  • Çok ince bir hamur oluyor.
  • Bir tarafi pisince yavasca bir ucunda kaldirip diyer tarafini cevirin.
  • Sagli sollu pisirin.
  • Ben icine Paradis puding tozunu soguk sütle cirptim bir az sütünü fazla koydum .
  • Kreplerin icine bu hazirladigim vanilyali pudingle sardim .
  • Üzerlerine tarcin la tamamladim.
  • Bu tariften yaklasik 35 tane kirep cikiyor .

17 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor... Bu arada siteyi bayağı düzenledik :)

    YanıtlaSil
  2. Queste crep devono essere una meraviglia complimenti!

    YanıtlaSil
  3. Ay canim gülcan ablacim, gercekten kalplerimiz birmis:)))
    Seninde ellerine saglik...
    Öptüm..

    YanıtlaSil
  4. che buone queste crepes!
    Ciao,Enza

    YanıtlaSil
  5. pazar kahvaltımızın vazgeçilmez lezzeti çok severiz ellerine sağlık canım öptüm sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bence bir krebi pudingle servis yapmak süper bir fikir! Çok lezzetli! Eline sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. krepler harika, bol soslu...ben caktirmadan tabagi kaciriyorum...ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. bayılırııııım.çocuklarda çok sever ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Naaaptın yine.Mutfaktan çıkmazmısın hiç.İnan komşun olmak isterdin...

    YanıtlaSil
  10. Canım, bizim de vazgeçemediğimiz bir lezzet, çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. gülcancım enfes olmuş.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sahane, sahane olmus... Hic bu sekilde denememistim krepi... Canim benim ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canımm hernekadar bilsek de hepimiz bir değişik yapıyoruz değilmi:))

    YanıtlaSil
  14. harika görünüyorlar ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık.Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  16. Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık.Çok leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  17. cok marifetlisiniz Gülcan hanim,her tarifin hakkını vermişsiniz vallahi.ben nereli olduğunuzu cok merak ettim doğrusu! bende Almayadayim 15 yıldır.Başarılarınızin devamını diliyorum:) bende izmirliyim;)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler