KREP tarifi
malzeme - 3 tane yumurta
- 1 litre süt
- 1 tutam tuz
- 3-4 yemek kasik ay cicek yagi
- 1 su bardak toz seker
- 650 gram un
- 1 tatli kasik kabartma tozu
hazirlanisi
- Önce yumurtaları çırpın.
- Ardından unu kabartma tozunu ekleyip cirpmaya devam edin.
- Sütü azar azar içine ekleyin ki top olmasın.
- Tuzu ve yaginida en son ekeyip krep hamurunuzu oluşturun.
- Teflon tavanin icine yag damlatin pecete ile hertarafina sürün.
- Kızgın tavaya, krep hamurundan yarım kepçe kadar dökün.
- Çok ince bir hamur oluyor.
- Bir tarafi pisince yavasca bir ucunda kaldirip diyer tarafini cevirin.
- Sagli sollu pisirin.
- Ben icine Paradis puding tozunu soguk sütle cirptim bir az sütünü fazla koydum .
- Kreplerin icine bu hazirladigim vanilyali pudingle sardim .
- Üzerlerine tarcin la tamamladim.
- Bu tariften yaklasik 35 tane kirep cikiyor .
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor... Bu arada siteyi bayağı düzenledik :)
YanıtlaSilQueste crep devono essere una meraviglia complimenti!
YanıtlaSilAy canim gülcan ablacim, gercekten kalplerimiz birmis:)))
YanıtlaSilSeninde ellerine saglik...
Öptüm..
che buone queste crepes!
YanıtlaSilCiao,Enza
pazar kahvaltımızın vazgeçilmez lezzeti çok severiz ellerine sağlık canım öptüm sevgiler
YanıtlaSilBence bir krebi pudingle servis yapmak süper bir fikir! Çok lezzetli! Eline sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilkrepler harika, bol soslu...ben caktirmadan tabagi kaciriyorum...ellerine saglik canim
YanıtlaSilbayılırııııım.çocuklarda çok sever ellerine sağlık
YanıtlaSilNaaaptın yine.Mutfaktan çıkmazmısın hiç.İnan komşun olmak isterdin...
YanıtlaSilCanım, bizim de vazgeçemediğimiz bir lezzet, çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilgülcancım enfes olmuş.çokta severim.ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilSahane, sahane olmus... Hic bu sekilde denememistim krepi... Canim benim ellerine saglik...
YanıtlaSilellerine sağlık canımm hernekadar bilsek de hepimiz bir değişik yapıyoruz değilmi:))
YanıtlaSilharika görünüyorlar ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık.Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Hayırlı cumalar. Ellerinize sağlık.Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
cok marifetlisiniz Gülcan hanim,her tarifin hakkını vermişsiniz vallahi.ben nereli olduğunuzu cok merak ettim doğrusu! bende Almayadayim 15 yıldır.Başarılarınızin devamını diliyorum:) bende izmirliyim;)
YanıtlaSil