- 1 ,5 kilo un
- 1 tane yas maya
- aldigi kadar ilik süt
- 1 tatli kasik tuz
- yarim su bardak aycicek yagi
üzeri icin
- 2 tane yumurta , 2 yemek kasik süt ,susam ,cörek otu
ic malzeme
- yarim kilo ispanak
- 150 gram böreklik peynir
- 1 tatli kasik kirmizi pul biber
- 5-6 yemek kasik sivi yag
- 2 tane sogan
hazirlanisi
- Unumuzun içine maya ve tuzumuzu koyup yavaş yavaş sütünü ekleyerek yoguralım.
- Yumusak bir hamur ve yugrulup yarim saat kada üzeri kapali dinlendirin
- Hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Yemek tabagı büyüklüğünde açalım.
- Daha sonra ince ince hazirladigimisz icten koyup ıspanaklar biraz ölecektir.Açtığımız hamurumuzun ortasina ıspanagımızı koyup kenarlarini ortada bulusturalim.
- Üzerine yumurta ve sütü cirpin böregin üzerine sürüp susam ve cörek otu dökelim.
- Firinda 170 derecede pisirilelim.
- Arzuya göre ıspanak yerine patetesde kullanabilinir.
15 yorum:
sevgili Gülcan ellerine sağlık muhteşem görünüyor
Ayyy...ayyy çok güzel olmuş,çok severim.Ellerine sağlık,bende yapmak istiyorum.Kıymalıda güzel olur herhalde,sevgilerrrrrr....
Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
Saygılar.
gulcan,istedigim gibi yufkayi bulamiyorum diye sikayet ediyorum ya ben,sanirim boyle hamurdan borekler yapmaliyim..bir hevesle gitti markete bugun,yoktu:(cok da hevesliydim yapicam diye,ispanakli peynirli...sevgiler
off cok guzel
Hamuru cok güzele benziyor gülcan abla...Ellerine saglik ...
mutlaka denenemem lazim
Walla resimler gözlemelerin ne kadar lezzetli olduğunu gösteriyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...
öncelikle yorumun icin cok tesekürler. Ellerine saglik gözlemen cok lezzetli görünüyor mmmmhhm...sevgilerle
çok nefis ıspanağa bayılırım
yaaa diätteyim ben .hmm ispanakliyida pek severim ben.ellerine saglik.
MErhaba oncelikle muhtesem tarifler icin cok tesekurler. Ben birsey danismak istiyorum. Tariflerde yas maya degilde kuru maya kullanmak istiyorum. Ama nasil olucak bilmiyorum.
Gülcanım börekler bittimi?:)))
fırın böreği zaten çok lezzetli olur birde ıspanaklı peynirli yapmışsın lezzetini ikiye katlamışsın canım ellerine sağlık sevgiler
gülcanım maşşalh sana.hertarifin harika.inanki abartmıyorum.ekrana yapıtım.gözlemeler enfesss.hemde ıspanaklıki oyyyy oyyyy
Canim zuzu neden olmasin ilik süt ve suda eritin kuru toz mayayi ayni letlet ayni kolayli degisen bir sey olmaz ben yas mayayi tercih ediyorum cabuk tüketmeklazim.Kuru mayayi daha uzun süre saklaya bilirsiniz .Sevgiler canim güzel yorumlariniz icin .
sevgili arkadaşım bloğumda senin için küçük bir hediye var kabul edersen çok sevinirim...selam ve sevgiler canım
http://mintininmutfagi.blogcu.com/
Yorum Gönder