11 Mayıs 2010

ispanakli firin gözlemesi

Firin böregi ispanakli

malzeme
  • 1 ,5 kilo un
  • 1 tane yas maya
  • aldigi kadar ilik süt
  • 1 tatli kasik tuz
  • yarim su bardak aycicek yagi

üzeri icin

  • 2 tane yumurta , 2 yemek kasik süt ,susam ,cörek otu

ic malzeme

  • yarim kilo ispanak
  • 150 gram böreklik peynir
  • 1 tatli kasik kirmizi pul biber
  • 5-6 yemek kasik sivi yag
  • 2 tane sogan

hazirlanisi

  • Unumuzun içine maya ve tuzumuzu koyup yavaş yavaş sütünü ekleyerek yoguralım.
  • Yumusak bir hamur ve yugrulup yarim saat kada üzeri kapali dinlendirin
  • Hamurumuzdan limon büyüklüğünde bezeler yapalım.
  • Yemek tabagı büyüklüğünde açalım.
  • Daha sonra ince ince hazirladigimisz icten koyup ıspanaklar biraz ölecektir.Açtığımız hamurumuzun ortasina ıspanagımızı koyup kenarlarini ortada bulusturalim.
  • Üzerine yumurta ve sütü cirpin böregin üzerine sürüp susam ve cörek otu dökelim.
  • Firinda 170 derecede pisirilelim.
  • Arzuya göre ıspanak yerine patetesde kullanabilinir.

15 yorum:

  1. sevgili Gülcan ellerine sağlık muhteşem görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Ayyy...ayyy çok güzel olmuş,çok severim.Ellerine sağlık,bende yapmak istiyorum.Kıymalıda güzel olur herhalde,sevgilerrrrrr....

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. gulcan,istedigim gibi yufkayi bulamiyorum diye sikayet ediyorum ya ben,sanirim boyle hamurdan borekler yapmaliyim..bir hevesle gitti markete bugun,yoktu:(cok da hevesliydim yapicam diye,ispanakli peynirli...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hamuru cok güzele benziyor gülcan abla...Ellerine saglik ...
    mutlaka denenemem lazim

    YanıtlaSil
  6. Walla resimler gözlemelerin ne kadar lezzetli olduğunu gösteriyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. öncelikle yorumun icin cok tesekürler. Ellerine saglik gözlemen cok lezzetli görünüyor mmmmhhm...sevgilerle

    YanıtlaSil
  8. çok nefis ıspanağa bayılırım

    YanıtlaSil
  9. yaaa diätteyim ben .hmm ispanakliyida pek severim ben.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. MErhaba oncelikle muhtesem tarifler icin cok tesekurler. Ben birsey danismak istiyorum. Tariflerde yas maya degilde kuru maya kullanmak istiyorum. Ama nasil olucak bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  11. Gülcanım börekler bittimi?:)))
    fırın böreği zaten çok lezzetli olur birde ıspanaklı peynirli yapmışsın lezzetini ikiye katlamışsın canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. gülcanım maşşalh sana.hertarifin harika.inanki abartmıyorum.ekrana yapıtım.gözlemeler enfesss.hemde ıspanaklıki oyyyy oyyyy

    YanıtlaSil
  13. Canim zuzu neden olmasin ilik süt ve suda eritin kuru toz mayayi ayni letlet ayni kolayli degisen bir sey olmaz ben yas mayayi tercih ediyorum cabuk tüketmeklazim.Kuru mayayi daha uzun süre saklaya bilirsiniz .Sevgiler canim güzel yorumlariniz icin .

    YanıtlaSil
  14. sevgili arkadaşım bloğumda senin için küçük bir hediye var kabul edersen çok sevinirim...selam ve sevgiler canım

    http://mintininmutfagi.blogcu.com/

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler