23 Ağustos 2010

Ayçekirdeği ve Kabak çekirdekli Poğaça Tarifi

Poğaça Tarifi Ayçekli


malzeme
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardak sıvıyag
  • 1 çay bardak yogurt
  • yarım paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşık karbonat
  • 2 yemek kaşık toz seker
  • aldığı kadar elenmiş un
İçi için:
  • 1 cay bardak bal
  • 6-8 yamek kasik su
  • aycicegi
  • 1 yumurta sarisi üzerine
hazirlanisi
  • Hamuru yugurup yarim saat üzeri kapali dinlendirin.
  • Bal ve suyu curpin
  • Tezgahin üzerinde hamuru acip balli sudan üzerine sürün.
  • Ayciceginiüzerine pepileyin.
  • Bir ucundan baslayip rulo yapin.
  • Bicakla kesip tepsinize siralayin üzerine yumurta sarisi.
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin.

18 yorum:

  1. Üstlerinin kızarıklığı tam sevdiğim gibi olmuş. Harika görünüyorlar ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. cekirdekli ekmeklere bayilirim
    ozelllikle ay cekirdekli siyah ekmege
    pogacasida cok guzel olmus
    ayciveklisini kesin deniem
    ellerin saglik canim

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir poğaça, nefis görünüyor, ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık çok güzel kızarmışlar maşallahh..
    ellerin dert görmesin..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ne güzelde kızarmış ellerine sağlık. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  7. Gecen yıl özenerek çekirdek içi alıp ekmek hazırlamıstım. Sanırım çekirdek içleri bayat olmalı ki ekmeğin bile lezzetini etkilemişti.Bir daha satın almadım :)
    Elinize sağlık güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık harika görünü
    yor çörekler.Bereketli iftarlar öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  9. sabah gazetesi küpürünü gördüm bi yerde tesadüf,
    5-6 dır sayacınıza bakıyorm,tıklanma rekoru falan göremiyorum,
    peki bu haberi gazete nasıl yaptıysa bizde yaptıralım söylede,450 tarifle bu kadar ziyaretçi alıyorsanız,20-30 tarifle ben sizden daha çok tıklanıyorum demekki,farkındayım,biliyorum mutfakta iyiyimdir,selmlar

    YanıtlaSil
  10. değişikmiş ellerine sağlık görüntü süper eminim tadıda öyledir
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  11. Selam kutsal cegiz .Yorumunu okuyunca noluyoruz dedim seni de diyer arkadaslarimida kimseyi kimseyle hic kiyaslamadim .Kimseden daha iyi veya birilerinden üstün olma veya az tiklamma gibi bir sorunum yok .Benim böyle bir kaygim yok canim.Arkadaslarimin bulogunu kac kisi ziyaret etmis cac tarif yayinlamissa beni hic ilgilendirmedi.Beni tarifleri degisik tarifler ilgilendirdi .Ben bu blogu 2 tane kizlarima bir seyler biraka bilmek icin actim ve cok da güzel dosluklar edindim .Gazeteye gelince ben uzun zaman sonra yayinladim arkadaslarimin istegi üzerine .Canim sana bol tiklanma lar diliyorum .Sevgiler canim öptüm.

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Hayırlı iftarlar.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  13. SEVGİLİ ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.TEŞEKKÜRLER.TARİFİN YAYINDA.YİNE BEKELRİM SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  14. gülcan ne kadar güzel görünüyor böyle..
    hemde ayçekirdekli..
    çok sevdim... ellerine sağlık.
    sevgiler.. hayırlı ramazanlar diliyorum tekrar.

    YanıtlaSil
  15. Pek hoş görünüyor Gülcan. Geçenlerde yaptığım gül böreğini andırdığını görünce bir kere daha mı yapsam diye düşünmeden edemedim!

    YanıtlaSil
  16. çok değişik bir lezzet linize sağlık

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Gülcan merhabalar, revani ve poğaçalar çok güzel görünüyor.. eline sağlık. Nar gibi kızarmışları çok severim.. Almanyadaki dostlara selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler