24 Ağustos 2010

REVANi TARIFi

revani tarifi nefis bir tarif
  malzeme
  • 4 tane yumurta
  • 1 bardak yogurt
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 su bardak irmik
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak ay cicek yagi
  • yarim limon
  • yarim cay bardak kadar hindistan cevizi
serbeti icin
  • 3 su bardak seker
  • 4 su bardak su
  • yarim limon suyu
hazirlanisi
  • Serbetinizi kaynatin.
  • Sogumaya birakin .
  • Yumurta ve yagi yogurdu cirpin.
  • Diyer malzemeleri siray la katip devam cirpin.
  • Hindistan cevizi haric (üzerine dölülecek isterseniz baden veya cevizde tatlinin üzerine dökrsiniz ))
  • Borcaminiza yaglayip unlayin.
  • Kivami borcamin icine katip 175 derecede pisirin..
  • Sogumus serbeti ilik tatlinin üzerine dökün..
  • Üzerine hindistan ceviri afiyetler olsun.

20 yorum:

  1. ellerinize sağlık nefis görünüoyr

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık nefis görünüoyr

    YanıtlaSil
  3. Kaymakla süper olur. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik beni yeeee diyor ama nasil olacak ;)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı sabahlar. Ellerinize sağlık. Çok güzel ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Normalde şerbetli tatlı yemem ama tek sevdiğim şerbetli tatlı revanidir. Ellerine sağlık. Çok güzel gözüküyorlar:)

    YanıtlaSil
  7. ARKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK.NEFİS BİR TATLI.HAYIRLI İFTARLAR GÜLCANIM

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık bende yaptım haftasonu nefis oluyor gerçekten..
    ellerin dert görmesinn..

    YanıtlaSil
  9. Ellerınıze sağlık bereketi bol olsun.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık. nefis. hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  11. bende istiyorum ama olmaz diye cesaret edemiyorum ama kesin yapacağım elinize sağlık çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  12. nefis olmuş, ellerine sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Revani nefis gözüküyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. Makarnadan önce revaniye takıldım, iyi mi? Artık şu mevsim de bir revani yapmalıyım:))

    YanıtlaSil
  15. Narin ciyim sevgiler canim .Revane tarifim bir kac tane var bu tarifte güzel Benim her zamanki tatifem (( 500 gram irmik 6 yemekkasik un ))) diyer malzemeler bu revani ile ayni bu tarifte cok güzel sevgiler öptüm canim.

    YanıtlaSil
  16. Benim sormak istedigim, mazeme listesin'deki hint cevizi ve limon suyu hamura mi koyuluyor ?

    YanıtlaSil
  17. Benim sormak istedigim, mazeme listesin'deki hint cevizi ve limon suyu hamura mi koyuluyor ?

    Mazeme liste'sindeki hint cevizi ve limon suyu hamura mi katiliyor ?:)

    YanıtlaSil
  18. Canim rendelenmis hindistan cevizi üzerine dökülüyor .

    YanıtlaSil
  19. Hindistan cevizini anladimda limon suyu dami hamura koyuluyor, birde ben her sekerpare tarifi yaptigimda firina koyunca çok çatliyor ve ustundeki findik yukariya taraf çikiyor, sekli çok kotu oluyor, niçin oyle oldugunu yazarsaniz sevinirim simdiden tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil
  20. Merhaba, limonun suyu dami hamura koyuluyor ?
    Birde ben ne zaman bir sekerpare yapmsam, pisince sekli çok kotu oluyor, senin ki gibi guzel durmuyor, sebebi nedir, cevap verirseniz sevinirim, simdiden tesekkur ederim :)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler