17 Ağustos 2010

SEMİZOTLU Pirinc pilavi

Semiz otlu pirinc pilavi malzeme
  • 4-6 yprak nane
  • yarim sap maydanoz
  • semiz ozu
  • 2 yemek kasik tere yag
  • tuz
  • 1,5 bardak basmati pirinc
  • 3-4 damla limon suyu

hazirlanisi

  • Pirinci nisastasi giden deyince yikayin.
  • maydanoz ,Nane ve Semiz otunu yikayip dograyin
  • Tencereye tere yagi katip icine otlarinizi ve tuzunuzu katin.
  • Suyu nu süzdürüp pirincinizide ekleyin.
  • Limon suyunu ve 2 bardak suyunu ekleyip kisik ateste üzerini kapatip pisirin.
  • Ocagin altini kapatinca yaklasik 15 dakika pilaviniz dinlensin servise hazir.

14 yorum:

  1. Gülcancığım çok değişikmiş canım elelrine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Gülcan hanım, Ellerinize sağlık. Çok şık bir sunum leziz ve iştah açıcı görüntü.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Günaydın canım ellerine sağlık.Öptüm...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımm bu pilav çok değişikmişş...
    semiz otu ve pilavv hımmmm aslında yemeğine de piinç koyuyoruz ayy çok güzell:))

    YanıtlaSil
  5. çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık çok değişik bir pilav olmuş.Bereketli iftarlar
    öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık pilavda tane tane olmuş

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerine sağlık nefis görübnüyor.Tdını çok merak ettim.Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  9. canım arkadaşım ellerine sağlık.semizotunu çok severim.eminim çok lezzetli olmuştur...

    YanıtlaSil
  10. Yamyyyy,yammm,simplu si gustos.O zi placuta!

    YanıtlaSil
  11. burda semizotunu nerden buldun ben ancak turkiyede yiyebiliyorum eline saglik

    YanıtlaSil
  12. ellerinize saglik guzel bi pilav olmu
    semiz otunu cok severim burda bulmak mumkun olmuyo malesef :(

    YanıtlaSil
  13. Selam ben de bu yil ilk kez ablamin bahcesine türkiyeden tohumunu getirip ekdik .Gercekten cok güzel ve lezletli .Sadece sorun tüm bahceyi kisa sürede semiz otu kapladi .Önümüzde ki yil sadece kücük bir kismina ekeceyiz .Almancasi portalak semiz otunun cok sifali bir salata türlerinden sevgiler Gülcandan .

    YanıtlaSil
  14. bilinen tatların bir ara gelmesiyle değişik bir pilav olmuş ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tasekürler