- 4-6 yprak nane
- yarim sap maydanoz
- semiz ozu
- 2 yemek kasik tere yag
- tuz
- 1,5 bardak basmati pirinc
- 3-4 damla limon suyu
hazirlanisi
- Pirinci nisastasi giden deyince yikayin.
- maydanoz ,Nane ve Semiz otunu yikayip dograyin
- Tencereye tere yagi katip icine otlarinizi ve tuzunuzu katin.
- Suyu nu süzdürüp pirincinizide ekleyin.
- Limon suyunu ve 2 bardak suyunu ekleyip kisik ateste üzerini kapatip pisirin.
- Ocagin altini kapatinca yaklasik 15 dakika pilaviniz dinlensin servise hazir.
Gülcancığım çok değişikmiş canım elelrine sağlık...
YanıtlaSilGülcan hanım, Ellerinize sağlık. Çok şık bir sunum leziz ve iştah açıcı görüntü.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Günaydın canım ellerine sağlık.Öptüm...
YanıtlaSilellerine sağlık canımm bu pilav çok değişikmişş...
YanıtlaSilsemiz otu ve pilavv hımmmm aslında yemeğine de piinç koyuyoruz ayy çok güzell:))
çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok değişik bir pilav olmuş.Bereketli iftarlar
YanıtlaSilöpüyorum...
Ellerine sağlık pilavda tane tane olmuş
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefis görübnüyor.Tdını çok merak ettim.Sevgiler bıraktım..
YanıtlaSilcanım arkadaşım ellerine sağlık.semizotunu çok severim.eminim çok lezzetli olmuştur...
YanıtlaSilYamyyyy,yammm,simplu si gustos.O zi placuta!
YanıtlaSilburda semizotunu nerden buldun ben ancak turkiyede yiyebiliyorum eline saglik
YanıtlaSilellerinize saglik guzel bi pilav olmu
YanıtlaSilsemiz otunu cok severim burda bulmak mumkun olmuyo malesef :(
Selam ben de bu yil ilk kez ablamin bahcesine türkiyeden tohumunu getirip ekdik .Gercekten cok güzel ve lezletli .Sadece sorun tüm bahceyi kisa sürede semiz otu kapladi .Önümüzde ki yil sadece kücük bir kismina ekeceyiz .Almancasi portalak semiz otunun cok sifali bir salata türlerinden sevgiler Gülcandan .
YanıtlaSilbilinen tatların bir ara gelmesiyle değişik bir pilav olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSil