malzeme
- 5 adet yumurta
- 1 paket baklavalik yufga 25 tane kadar
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak aycicek yagi
- 2 tane kabartma tozu
- 2 tane vanilya sekeri
- 1 su bardak seker
- 400 gram ciy kirema
Yapilisi
- Serbetinizi haslayin ilikken tatlinin üzerine dökün.
- Yumurtalari derin bir kabin icersinde cirp.
- Diyer irmik ,yag ,kabartma tozu ,venilya sekerini ,ciy kiremayi ,ve toz sekeri de yumurtanin üzerine ekleyip iyice mikserle cirpin .
- Derin bir tepsiye yufkalari sirayla tepsiye koyarken aralarina cirpmis oldugunuz ostan kasikla esit satlarda fircayla her tarafina ve tüm katlarin arasina sür.
- (1 kepce kadar karistirarak irmik her araya esit gelsin diye her araya )
- Kalan sosu üzerine dük ve firina 175 dereceye pisirin
- Serbetini tatli soguduk tan sonra dükün .
En son dilimlenir.Bu tarif cok hafif ama okadarda lezletli - Hem cok kolay yapiliyor hemde nefis
İlk kez adını duydum tarifini okuyunca bende deneyeceğim dedim. Ellerinize sağlık. Çok muhteşem görünüyor.(Yanlız kaç yufka kullanıldı yazmamışsınız)
YanıtlaSilSaygılar.
Merhabalar Gulcan hanim bu tatli gercekten cok guzel ve cok hafif oluyor ortagim Mihriban da cok yapiyor ellerinize saglik cok guzel gorunuyor sevgilerle..
YanıtlaSilİrmikli tatlıları severim ,çok güzel görünüyor.Eline sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık ablacım görüntü süper, eminim tadıda bir o kadar güzeldir.sevgiler....
YanıtlaSildeğişikmiş, tadını merak etmedim desem yalan olur;) görüntüsü enfesmi enfes, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilgülcan abla malzemelerde yufka yazmıyor ne yufkası ve kaç adet yazarsan denemek isterim
YanıtlaSilEllerine saglik canim, gercekten yapimi oldukca kolay görünüyor... Haa, bu arada dedigini yaptim... Sagolasin... Sevgilerimle öpüyorum...
YanıtlaSilEllerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilÜzerinin sosu harika bir fikir. İçi de puf puf kabarmış. En kısa sürede deneyeceğim. Sevgiler canım.
YanıtlaSilgünaydın. değişik bir tarif. çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık
YanıtlaSilFarklı bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık. Görüntüsü şahane.
YanıtlaSilCsodálatos
YanıtlaSilCok degisik bir tatli olmus, daha once hic gormedim. Ellerine saglik.
YanıtlaSilABLA YUFKAYI YAZMAMIŞSIN MALZEMELERE ONUDA EKLE BYY...
YanıtlaSilGülcan cığım ellerine sağlık.Lezzetli duruyor.Denemeliyim bu tatlıyı.öpüyorum.
YanıtlaSilGülcancim ellerine saglik.harika görünüyor.
YanıtlaSilben bu tatliyi yedim fakat nasil oldugunu bilmiyordum.Artik yapariz senin sayende.Canim malzemelerde yufkayi yazmamissin.Baklava yufkasimi?normalmi?
Sevgilerle
canım ellerine sağlık ttalın nefis kabarmış havalar soğudukça şuruplu tatlılar cezbediyor bizi:)
YanıtlaSilçok değişik bir tatlı tadıda yerindedir sanıyorum.ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilhiç duymamıştım değişik ve güzel olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Ellerinize saglik adini ilk kez duydum.Cok guzel gorunuyorlar, tadida mutlaka muhtesemdir. Sevgiyle kalin.
YanıtlaSil