HAŞHAŞLI KATMER
malzeme - yarim paket kabartma tozu
- 1 su bardagı sıvı yag
- 2 su bardak ılık süt
- 1 tutam tuz
- aldıgı kadar un
- 1 kase haşhaş ezmesi
- hashas 1 su bardak sivi yaglan iyice karistirilir
- 1 su bardak findik cekilmis
hazirlanisi
- Bütün malzemeleri sırayla karıştırıp hamuru yugurup ve dinlenmeye birakin 30 dakikadar
- Hashas yag ve fingigi karistirin.
- Bezeler ve avcunuzun icinde yuvarlanir.
- Bir beze alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır, Üzerine haşhaş ezmesi ve bir ve her tarafına yaylatılır Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır yaklasik 5-7 dakika sonra dinlendikten sonra merdaneylen açılır.
- Aynı işlem bezeler bitene kadar kekrarlanir.
- Biz bahcede bir sacin üzerinde odunla pisirdik.
- Evde de pitza tavasinda yapila bilir.
- Saciniz varsa dahada güzel oluyor .
- Cok nefis bir lezletli katmer
- AFİYET OLSUN
OFFFF GÜLCANCIM BUNLAR HARİKA GÖRÜNÜYOR. DAHA KAHVALTI DA YAPMADIM İŞTAHIM NASIL AÇILDI ANLATAMAM :) BUNDAN SONRA AÇ KARNINA BLOGLARI ZİYARET ETMESEM İYİ OLUR HERALDE :) ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilİÇTEN SEVGİLER...
What a yummy looking prep... I love the captures which are so so tempting :)
YanıtlaSilAsh...
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Sevgili Gülcan,
YanıtlaSilEllerine sağlık, katmer nefis görünüyor.
Eminim odun ateşinin üzerinde pişmesi lezzetine lezzet katmıştır.
ellerine sağlık harika olmuş
YanıtlaSilcanım annem harika yapar bunu bizde konyalıyız orda da çok yaparlar canım çekti çok güzel görünüyor
YanıtlaSilGünaydinlar canim, ellerine saglik, daha kahvalti etmedim... Cok canim cekti.... Afiyetler olsun sizlere, Hayirli Pazarlar diliyorum...
YanıtlaSilNefis olmuş canım ellerine sağlık afiyet şeker olsun.Çok öpüyorum sevgiler...
YanıtlaSilHarika görünüyor,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDün aksamda aklima düsmüs canim cekmisti. Tarifi yayinlamaniz cok iyi oldu yarin gider malzemeler alinir yaparim. Ellerinize saglik,nefis görünüyor ;)
YanıtlaSilDolaptaki has has ezmeleri beni bekliyordu,tarifini denemek isterim,hic yapmadim bu sekilde ama becerebirim sanirim (ben mayali hamurla tespide yapmistim bir kac kez)
YanıtlaSilSevgiler canim,iyi pazarlar sana...
yanına bir de beyaz peynir oldumu tel tel ayrılan katmerle ne güzel yenir
YanıtlaSilvalla süper olmuşlar.elinize sağlık
YanıtlaSilben bayram icin yapmistim .denizlili bir arkadasimda yiyordum hep .
YanıtlaSilsüper bence denemeyenler denesin ;)
ellerine saglik
ellerine kollarına sağlık arkadaşım harika görünüyor
YanıtlaSilGülcancığım, harika görünüyor. Elleriniz dert görmesin. Haşhaşlı katmer yemedim henüz. Pastanelerde haşhaşlı ekmek oluyordu yine ezme haşhaşla yapılan ondan çok alıyordum bir ara. Sevgiler.
YanıtlaSil