malzeme
- 3 tane yumurta
- 3 çay bardak şeker
- 3 çay bardak sıvıyag
- 1 çay bardak yogurt
- 4 damla limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterince un
- 5 su bardak şeker
- 6 su bardak su
- 4-5 damla limon
- Serbetini hazirlayin ilk önce ve sogumaya birakin.
- Yumurtalari ve yogurdu iyice çırpın.
- Şekeride ilave edip devam çırpin.
- Yag da ilave edilip devam cirpilir.
- Karbonatın üzerine 3-4 damla limon sıkılır,kabartma tozuyla birlikte una katılır.
- Hazırlanan karışıma un yavaş yavaş eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır,avuç içinde yuvarlanır,üzerine bir bastırılır.Tepsiye aralıklı dizilir
- önceden isitilmis 175 derece fırında pişirilir.
- Fırından alınınca hemen önceden hazırlanıp,sogutulmuş şerbeti dökülür
Elerine sağlık şekerpareyi çok severim
YanıtlaSilgülcancım harika olmuş tatlın .malzeme listende bir eksik var sanırım ...
YanıtlaSilCan damarımdan vurdun beni..
YanıtlaSilŞerbetli tatlılar için de en sevdiğim lezzet..
Ellerıne sağlık bereketi bol olsun..
Sevgiler..
Canım hayırlı cumalar... Nefis bir tatlı ellerine sağlık canım çekti valla sabah sabah:) Sevgilerimle...
YanıtlaSilHayırlı cumalar. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.Şekerpareyi çok severim.
YanıtlaSilSaygılar.
Iııımh bayılırım şekerpareye en vazgeçilmezim diyebilim elinize sağlık harika görünüyo
YanıtlaSilGülcancığım;Şekerpare en sık yaptığım tatlılardandır.Çok hoş olmuşlarr.Ellerine kollarına sağlık,yiyenlere afiyet olsun.Sevgilerrrrr.Öptüm....
YanıtlaSil